Ingrediente: – 450g faina, – 300 g telemea de oaie, – 150g cascaval, – 400 g unt, – un ou, – mac, susan, chimen. Preparare: Ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider cand le lucrati. Se dau pe razatoare branza, untul si cascavalul si se amesteca cu faina intr-un castron. Se framanta bine cu
Ingrediente: 400 g carne de vaca, 100 ml ulei, 300 g ceapa, o lingura pasta de tomate, 200 g cartofi, 100 g ardei verde, 150 g rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Preparare: Carnea de vaca se spala si se taie cuburi. Uleiul se pune intr-o cratita, se incinde bine, se adauga ceapa taiata
Ingrediente: – 1 kg zahar, – 10-12 flori mari de soc, in plina inflorire, – 4-5 lamai, – 150 g de zahar pentru caramel, – 8 litri de apa rece, – 1/2 lingurita de drojdie Preparare: Se pun la fiert 3 litri de apa cu 1 kg de zahar, zeama de la o lamaie, se
Ingrediente: 300 gr spanac , orez, o rosie, un morcov mic, o jumatate de ceapa coapta Preparare: Se spala si se fierbe spanacul, iar intr-o oala separata se fierbe pe jumatate morcovul cu rosia si ceapa coapta. Se zdrobesc ingredientele si se amesteca cu orez fiert si supa in care a fiert morcovul, apoi se
Ingrediente: 2 pere potrivite, 200 ml ceai de tei Preparare: Se curata perele de coaja, se taie in lamele indepartand cotorul, se pun intr-un castron peste care se toarna infuzia se tei racita. Se tine la frigider aproximativ 2 ore. Se scurge surplusul de lichid lasand circa 2-3 linguri din lichidul in care au stat
Ingrediente: 100 g mazare dulce, proaspata 100 g carne de curcan, preferabil piept ulei de masline 1 lingurita de zahar sau glucoza Preparare: Mazarea se fierbe pana se inmoaie bine. In apa se adauga zaharul sau glucoza si un varf de cutit de sare iodata. Separat de fierbe pieptul de curcan. Se pune o lingurita
Ingrediente: Ingrediente: 160 g faina 140 g unt sau margarina 250 g zahar pudra 2 oua 2 banane 60 g nuci macinate 4 lingurite cu smantina 1 lingurita bicarbonat 1 varf de cutit de sare 1 pachet zahar vanilat Preparare: Mod de preparare: Untul sau margarina se freaca cu zaharul pana devine o crema. Se
Ingrediente: Pentru blat: 200 g faina, 2 pachetele praf de copt, 100 g zahar, o lingura – 2 de cacao, 1 ou, 100 g margarina vanilie Pentru crema: 100 g zahar, 400 g branza proaspata, 100 g margarina, 2 oua 1 plic budinca de vanilie Preparare: Blatul – se amesteca toate ingredientele, pentru a rezulta
Ingrediente: – 200 g zahar pudra, – 200 g unt, – 200 g ciocolata, – 2 pachetele zahar vanilat, – 100 g nuci sau migdale, – 1 lamaie, – 2 tablete de ciocolata, – 3 pahare smantana. Preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca
Ingrediente: Pentru blat: 100 g unt topit, 10 biscuiti digestivi sfaramati, 1 lingura zahar tos Crema: 1 kg de branza dulce, 250 g zahar tos, 3 linguri de faina, esenta de vanilie, 1 lingurita suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 3 oua mari plus 1 galbenus, 300 ml smantana, 1 varf cutit
Ingrediente: – 1 kg piept de pui, – 2 cutii de bere neagra, – cartofi, – ciuperci – o conserva, – un pahar de smantana, – busuioc, – sare, piper, usturoi. Preparare: Puiul se taie in fasi subtiri, se freaca bine cu sare, piper, usturoi si busuioc. Apoi se perpelesc in ulei incins cat sa
Ingrediente: 100 gr orez, 1 mar, 1 para, suc stors de la 1 portocala. Preparare: Se alege orezul, se spala, se pune la fiert si se mesteca continu, ca sa nu se lipeasca. Intre timp se curata marul si para si se taie cubulete, se stoace si portocala. Cand orezul este aproape fiert se adauga
Iată cum sa faci tzatziki exact ca în Grecia și să te bucuri mereu de acest preparat. Ingrediente: – 2 castraveti, – 500 g iaurt, – 4 catei de usturoi, – 4 linguri ulei, – 1 lingurita chimen, – 2 fire marar, – 1 castravecior murat, – sare si piper dupa gust Preparare: Se taie
Ingrediente: – 1 os de vita cu carne, – 300 g cartofi, – 1 ceapa mare – 500 g zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, pastarnac), – 1 telina mica, cu tulpina, – 100 g fasole verde, – 100 g varza alba, – 1 lingura pasta de rosii, – 1 litru bors, – 1 legatura patrunjel,
Ingrediente: Maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare, 3 morcovi, 1 legatura de patrunjel, 1 telina, 1 ceapa medie, 30 g orez, 1 lamaie, 1 galbenus de ou, 100 ml smantana sau 200 ml iaurt, sare si piper dupa gust Preparare: Se taie carnea in
Ingrediente: – 10 mere mari, preferabil moi, – 8 linguri de zahar vanilat, – 1 lingurita de praf de scortisoara, – 200 ml apa minerala, – 500 g de faina, – 8 linguri de ulei de masline, – 50 g de margarina vegetala Preparare: Se prepara aluatul din apa minerala, faina si ulei de masline.
Ingrediente: – 3 mere, – 1/2 ananas , – 200 g de capsuni Preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine si se serveste proaspat. Doza de energie contine: vitaminele A, C, B1, D, magneziu, potasiu.
Ingrediente: – 400 g faina, – 400 g smintina, – 400 g zahar, – 4 oua, – 1 praf de copt, – 1 plic de zahar vanilat, – esenta de vanilie Preparare: Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topesc. Se adauga treptat smantana, praful de copt, cateva picaturi de esenta de
Ingrediente: Pentru blat: 100 g biscuiti digestivi, 50 g unt, 2 linguri zahar tos. Crema de branza: 200 g branza grasa, 400 g lapte condensat, 150 ml smantana dulce, sucul si coaja rasa de la 3 lamai. Preparare: Se sfarama biscuitii folosind un sucitor sau pur si simplu se taie marunt cu un cutit. Se
Ingrediente: – 200 gr branza telemea, – 100 gr branza de vaci, – 50 gr unt, – 5 ridichii, – marar verde, – 3 cuisoare, – 1 mana cereale Musli, – 1 bucatica de cascaval. Preparare: Amesteca intr-un castron branza telemea cu branza de vaci si cu untul si freaca bine pana ce totul devine