– 200 g zahar pudra,
– 200 g unt,
– 200 g ciocolata,
– 2 pachetele zahar vanilat,
– 100 g nuci sau migdale,
– 1 lamaie,
– 2 tablete de ciocolata,
– 3 pahare smantana.
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena. Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamai.
Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara, pe foc foarte mic, se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru cateva ore. Se serveste rece.