Iată cum sa faci tzatziki exact ca în Grecia și să te bucuri mereu de acest preparat.
– 2 castraveti,
– 500 g iaurt,
– 4 catei de usturoi,
– 4 linguri ulei,
– 1 lingurita chimen,
– 2 fire marar,
– 1 castravecior murat,
– sare si piper dupa gust
Se taie castraveciorul murat cubulete si se pune deoparte. Se curata de coaja castravetii, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron, se presara peste ei sare si se lasa 1 ora sa iasa zeama din ei. Se curata usturoiul si se mixeaza impreuna cu doua linguri de ulei.
Se storc castravetii, intre palme, se amesteca cu iaurtul, usturoiul si uleiul ramas si se potrivesc de sare si piper. Se pune salata Tzatziki in sase boluri, se garniseste cu frunzulite de marar si cubulete de castravecior murat, se presara deasupra chimenul si se serveste rece, fie ca aperitiv, fie ca garnitura langa o mancare bine condimentata.