Maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare,
3 morcovi,
1 legatura de patrunjel,
1 telina,
1 ceapa medie,
30 g orez,
1 lamaie,
1 galbenus de ou,
100 ml smantana sau 200 ml iaurt,
sare si piper dupa gust
Se taie carnea in bucatele, se pune in 3l de apa rece, impreuna cu o lingurita de sare, si se lasa sa stea 15 minute, pentru a da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cand clocoteste, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand se inmoaie bine toate si apoi se strecoara.
Se pune orezul, amestecand bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se lasa sa fiarba 20 minute. In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completand pana la 2 l apa, daca a scazut si se lasa sa mai fiarba cateva clocote, potrivindu-se de sare si piper. Se ia apoi de pe foc, se potriveste gustul cu zeama de lamaie si se drege cu galbenus si smantana sau iaurt.