– 450g faina,
– 300 g telemea de oaie,
– 150g cascaval,
– 400 g unt,
– un ou,
– mac, susan, chimen.
Ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider cand le lucrati. Se dau pe razatoare branza, untul si cascavalul si se amesteca cu faina intr-un castron. Se framanta bine cu mana presand faramitele pana cand se face un aluat nu prea moale. Se lasa la frigider cel putin 2 ore.
Intre timp pregatiti masa de lucru, presarand faina si bateti oul intr-un bol pentru a unge cu o pensula stelutele. Puteti folosi forme de plastic sau metalice cat mai variate: stelute, flori, pestisor, bradut, fluturas. Luati aluatul rece de la frigider si il intindeti, taiati formele si le ungeti cu oul batut , apoi presarati mac, susan sau chimen pe ele dupa cum doriti.
Le puneti in tava de la cuptor neunsa, pentru ca au in compozitie unt si nu mai este nevoie de ulei, si le introduceti in cuptorul incins cam 10 minute la foc mediu. Le urmariti sa fie rumenite si le intoarceti cu furculita si pe partea cealalta inca 10 minute. Le scoateti apoi pe un platou si le serviti fie calde, fie reci.