– 1 kg zahar,
– 10-12 flori mari de soc, in plina inflorire,
– 4-5 lamai,
– 150 g de zahar pentru caramel,
– 8 litri de apa rece,
– 1/2 lingurita de drojdie
Se pun la fiert 3 litri de apa cu 1 kg de zahar, zeama de la o lamaie, se lasa sa clocoteasca incet la foc mic, 15 minute. Intr-un borcan mare de 10 litri, foarte curat, se toarna lichidul caldut si se adauga restul de apa rece. Se pun in borcan florile de soc bine spalate, coaja rasa de la restul de lamai, precum si zeama acestora .
Intre timp se topesc pe foc cele 150 gr de zahar, pana se aureste uniform, fara sa se inchida la culoare, se adauga un pahar de apa si se fierbe incet pana se dizolva zaharul, apoi se toarna si acesta in borcan. Se pune in borcan si drojdia, se acopera borcanul cu un tifon. Se lasa la temperatura camerei 48 de ore si se amesteca din cand in cand. Se strecoara aceasta bautura prin tifon dublu, se pune in sticle si se pastreaza la rece.