– 1 os de vita cu carne,
– 300 g cartofi,
– 1 ceapa mare
– 500 g zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, pastarnac),
– 1 telina mica, cu tulpina,
– 100 g fasole verde,
– 100 g varza alba,
– 1 lingura pasta de rosii,
– 1 litru bors,
– 1 legatura patrunjel,
– 1 legatura leustean,
– sare si piper dupa gust
Se spala foarte bine osul de aschii, se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma, care se inlatura, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora.
Oala se acopera cu un capacsi se verifica din cand in cand, daca are suficienta apa sa fiarba. Se spala, curata si se taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate.
Dupa 20 minute se verifica daca au fiert legumele, se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.