Ingrediente: lapte, oua, smantana, unt, cartofi, cascaval (sau mozzarella), cateva feliute de sunca Preparare: Lapte, oua, smantana, unt, cartofi, cascaval (sau mozzarella), printre care s-au strecurat cateva feliute de sunca – iata o combinatie dulce si consistenta, pe care o poti prepara in multe feluri. De data asta, insa, gratinarea este la putere! In ce
Invata sa faci un Bradut din turta dulce si alte retete specifice Sarbatorilor de iarna.
Ingrediente: Blat: 15 mere 100ml ulei 3 linguri cacao 1 pahar gris 2 pahare faina 2 plicuri praf de copt scortisoara Glazura: 3 linguri margarina, 3 linguri zahar 1lingura cacao. Preparare: Se dau merele pe razatoare. Se presara deasupra zaharul, cacao, uleiul si se amesteca. Se lasa la rece o ora. Se adaoga praful de
Ingrediente: Pentru blat: 7 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, 1 praf de copt, 10 linguri faina Pentru sirop: 400 ml apa, 10 linguri zahar Crema: un plic „Creme Ole” de capsuni de la Dr Oetker, care se prepara conform instructiunilor Glazura: 4 patrate de ciocolata alba menaj, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte
Ingrediente: 2 felii de paine graham 2 felii de salam Palaciego 1 felie de salam sunca de pui rotund 2 masline 1 bucatica de ardei gras rosu 1 bucatica de castravete 2 tringhiuri de cascaval 2 bucati de carnat Preparare: Se aseaza pe o farfurioara colorata vesel 2 felii de paine graham una langa alta,
Ingrediente: ardei gras rosu mare cateva felii de sunca de pui orez ceapa verde marar verde 3-4 morcovi tineri si dulci ulei sare curry Preparare: Se fierbe orezul in apa cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine
Ingrediente: salam Palaciego sunca presata masline negre cascaval 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 castravete Preparare: Se taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei. Locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina, iar rotile se fac din rondele
Ingrediente: 1/2 kg creier de porc, unt, sare, piper, o felie de paine inmuiata in lapte si mixata, un ou batut spuma, pesmet, cascaval Preparare: Se spala creierul in apa rece si se fierbe in apa putin sarata si doua linguri de otet. Cand este gata, se scurge bine de apa si se amesteca bine
Ingrediente: o conopida mica; unt; un borcanas de iaurt; cascaval ras Preparare: Se ia o conopida, e spala, se desparte in buchetele si se fierbe. Se unge un vas de Jena mic cu unt si dupa ce conopida a fiert se pune in vas. Separat, se amesteca 1 borcanas de iaurt cu cascaval ras si
Ingrediente: 2 dovlecei (aprox 600g) soia granule – 100g ciuperci – 500 g marar – o legatura sare dupa gust usturoi – 4-5 catei faina – 7-8 linguri Preparare: Se curata dovleceii si se dau pe razatoare, ciupercile se fierb si se toaca marunt, soia se pune la umflat in apa fierbinte pentru 15 minute,
Ingrediente: Blat: 400 g faina 400 g zahar 400 g smantana 4 oua 1 praf copt 1 zahar vanilinat 1 fiola esenta de vanilie unt si faina pentru uns tava Umplutura: 400 g branza dulce 150 g zahar 2 oua 2 linguri faina stafide coaja de lamaie/portocala Preparare: Se bat ouale cu zaharul si zaharul
Ingrediente: 1 kg faina, 1 pachet margarina, o cana de untura, 3 galbenusuri, un ou intreg, 1/2 cana de lapte, drojdie, o lingura de zahar, o lingurita de sare, o cutie de smantana, 250 g telemea data pe razatoare, seminte de chimen, o lingurita de zahar, o lingurita de sare. Preparare: Se framanta un aluat
Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri, zahar, 50 ml ulei, 5 linguri, faina, 2 linguri.cacao, 1praf decopt. Crema: 300 gr. branza dulce, 250 gr. zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1pachet margarina piersici din compot Glazura: 1 pachet gelatina rosie, 2 linguri zahar, 250 ml apa Preparare: Blatul: Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi
Ingrediente: un crap, orez, ciuperci din conserva, ceapa, morcov, patrunjel, suc de rosii, condimente. Preparare: Crapul se spala, se curata si se condimenteaza. Ceapa se taie si se caleste in ulei de masline. Adaugam orezul si il calim, apoi adaugam ciupercile din conserva taiate felii si se inabusa pana scade zeama. Se condimenteaza putin si
Ingrediente: 8 rosii 400 g branza proaspata 100 g smantana sare marar tocat Preparare: Rosiilor spalate li se taie capacele, se scoate miezul si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga. Branza de vaci se amesteca cu smantana si se adauga sare dupa gust. Se umplu rosiile cu acesta compozitie si se
Ingrediente: un peste porivit (eu folosesc pastrav sau caras) 2 cepe mijlocii taiate julien un morcov mijlociu taiat rondele un ardei gras taiat cubulete 3 catei de usturoi taiat felii o felie de lamaie curatata de coaja suc de rosii cimbru, sare Preparare: Intr-un vas nu prea inalt se face un pat din jumatate din
Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 1 legatura marar sare dupa gust Preparare: Cartofii curatati de coaja se taie cuburi mari si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se folosesc ca garnitura la diferite mancaruri. La servit se presara peste cartofi cubulete mici de unt si
Ingrediente: 5 cartofi mari 160 g smantana 200 g telemea 40 g unt 2-3 rosii frunze de salata Preparare: Se spala cartofii si se coc in coaja 40 minute. Amestecam smantana cu branza rasa si untul. Se taie un capac in cartofii copti, scoatem putin din miez si umplem cu amestecul de branza si smantana.
Ingrediente: 400 g cartofi boia dulce sau picanta praf de usturoi sare ulei pentru prajit Preparare: Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert se curata de coaja, se taie, se condimenteaza cu sare, boia si praf de usturoi, apoi se prajesc in ulei incins. Se servesc ca garnitura la fripturi.
Ingrediente: 10 oua un pate de 200 g de ficat ulei un pic de mustar smantana 100 g unt Preparare: Se fierb ouale tari. Se curata de coaja, cand s-au racit, apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate galbenusul. Din 4 galbenusuri se face maioneza astfel: se freaca galbenusurile zdrobite cu ulei si