Ingrediente pentru 8 porții în vase ramekin: • 2 ouă • 200 ml lapte • 50 ml smântână • 8 roșii cherry • ½ dovlecel Mod de preparare: Într-un castron, spargeți un ou. Separați albușul și gălbenușul de la al doilea ou și adăugați gălbenușul peste primul ou. Mixați ouăle împreună cu laptele și
Gata în 25 min • 588 calorii per porție • 25 g grăsimi • 10 g saturate • 1 porție de legume din cele 5 necesare zilnic: Uite cum pregătești o delicioasă supă de pui cu praz, în foitaj: 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Incinge uleiul intr-un vas larg si prajeste carnea 5 minute,
Cu greu găsim un alt preparat mai bogat în nutrienţi ca acest piure tropical de fructe. Se poate servi cu iaurt, fulgi de ovăz sau simplu. Mango este considerat un super-fruct, bogat în vitamina C şi fibre. Kiwi este şi el o importantă sursă de vitamina C, potasiu, vitaminele A şi E. Papaya, pe lângă
Ingrediente • 1 ardei roşu mare • 3 linguri suc de portocale • ½ iaurt • 20 g piept de pui (de curte) Mod de preparare Spălaţi şi curăţaţi ardeiul gras, tăiaţi-i în fâşii şi puneţi-i să fiarbă la abur aproximativ 20 de minute. După 10 minute, adăugaţi pieptul de pui.
Un piure sănătos, delicios, uşor de preparat. Combinaţia conopidă-broccoli- somon va încânta papilele gustative ale bebeluşului începând de la 9 luni. Ingrediente: • 60 g conopidă • 60 g broccoli • 15 g somon • suc de lămâie • arpagic Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi legumele. Fierbeţi la abur bucheţelele de conopidă
Clafoutis este un desert franţuzesc, un fel de budincă, la prepararea căreia putem folosi orice fruct, în funcţie de preferinţe. De data aceasta am ales perele. Ingrediente: • 1 pară • 1 lingură de zahăr • 30 g făină • 1 vârf de cuţit de sare • 1 ou + 1 gălbenuş de ou
Desertul cel mai potrivit după un prânz consistent!Uite cum să faci o delicioasă spumă cu marțipan în mai puțin de o oră! Desertul tău e gata în 55 minute! Ingrediente: (606 calorii per porţie) • 31 g grasimi • 200 g stafide •4 linguri coniac • 100 g marţipan alb • 2 croissante, uscate şi sfărâmate complet (pesmet) • 125 g zahar
Ingrediente: • 250 ml smântână • 2 linguri zahăr brun • 50 g unt • 250 g ciocolată neagră • 100 g ciocolată cu lapte • 1 lingură Cointreau (opţional) • fructe de pădure şi fulgi de ciocolată, pentru ornare Mod de preparare: Într-o tigaie cu fundul dublu, încălzeşte uşor 250 ml smântână cu
Nu trebuie să fii chef, ca să pregătești această rețetă de brioșe crocante, cu mere și mure. Poţi folosi orice fruct de sezon – și perele şi murele se combină perfect. Poftă bună la brioșe! 12 porţii • Gata 1 oră şi 20 minute • 352 calorii per porţie • 15g grăsimi • Ingrediente:
O reţetă revigorantă ce se poate servi fie rece, fie caldă, în funcţie de preferinţe. Datoriă castravetelui, bogat în apă, acest preparat va hidrata bebeluşul pe timp de vară, când temperaturile sunt foarte ridicate. Se consumă gătit şi mixat – de la 9 luni, iar crud – de la un an. Ingrediente: •
Pentru a introduce ananasul în meniul bebeluşului, nimic mai simplu: combină-l cu gustul dulce al perei. Ingrediente: • 40 g ananas • 60 g pară • un vârf de cuţit de scorţişoară Mod de preparare: Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi ananasul şi para. Fierbeţi fructele la bain-marie aproximativ 10 minute. După ce
Ingrediente PENTRU ALUAT: • 150 g făină • 3 linguri de cacao • 3 linguri zahăr pudră • 100 g unt • 2 gălbenuşuri • 1 lingură apă foarte rece; PENTRU UMPLUTURĂ: • 100 g ciocolată amăruie, ruptă bucăţi • 50 g unt, la temperatura camerei, tăiat cuburi • 2 linguri zahăr tos • 1
Ingrediente: • 250 g făină integrală • 150 g unt sărat, rece, tăiat cuburi • 50 g zahăr pudră, plus pentru presărat • 4 gălbenuşuri şi 2 ouă • 225 ml frişcă lichidă • 225 g zahăr tos • coaja rasă şi zeama de la 3 lămâi • coaja rasă şi zeama de la 1
Hrana vie bazată pe sucuri de legume şi fructe poate să fie cea mai bună alegere, dar şi terapie pentru toate afecţiunile întâlnite în societatea noastră. O spune autoarea Elena Niţă Ibrian în cartea ”Hrană vie în 238 de reţete” după ce a adoptat un stil de alimentaţie sănătos şi s-a vindecat de cancer.
Ingrediente: • 150 g ciocolată albă, ruptă în bucăţi mici • 200 ml smântână cu conţinut redus de grăsime • 200 ml lapte integral • 1 linguriţă esenţă de vanilie • 2 ouă întregi, plus încă 2 gălbenuşuri • 1 lingură mălai, amestecat cu 2 linguri de lapte • 300 g fructe de pădure (zmeură,
Ingrediente pentru clătite: • 100 g făină • 1 ou • un praf de sare • 250 ml lapte degresat • 25 g unt, topit, apoi uşor răcit • ulei pentru prăjit Pentru umplutura de mere: • 50 g unt • 3 mere, curăţate de coajă, cotor şi tăiate sferturi • un praf de scorţişoară
Ingrediente: • 1⁄2 baghetă de pâine, ruptă bucăţi • 6 linguri ulei de măsline, plus ceva pentru stropit • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi • 400 g roşii, tăiate sferturi • 1 ceapă roşie, tăiată rondele • 1 lingură oţet de vin balsamic • 4 smochine, tăiate sferturi • 50 g parmezan, ras • 1
Ingrediente Pentru crocant: • 40 g unt • 25 g zahăr brun • 75 g făină • un praf de scorţişoară Pentru mere: • 200 g chec simplu • 4-5 linguri coniac sau rom • 4 linguri suc de mere • 50 g unt • 6 mere, curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate felii groase • 5 linguri zahăr brun • 1⁄2
Ingrediente: Pentru amestecul de fructe • 150 g fructe uscate (stafide, caise, mere) • 2 linguri vin roşu dulce • 2 linguri zahăr tos • un vârf de cuţit de scorţişoară măcinată • coaja de la 1 portocală Pentru crema de vanilie • 400 ml frişcă • 100 ml lapte integral • 1 linguriţă esenţă
Ingrediente: • 3 linguri ulei de măsline • 4 fileuri de anşoa • 3 linguri măsline, fără sâmburi, tăiate felii • 7 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt • 2 foi de dafin • 6 roşii, tăiate bucăţi • 150 ml vin alb sec • 1 kg midii • pâine crocantă sau cartofi prăjiţi, pentru servit