Ingrediente:
• 250 ml smântână
• 2 linguri zahăr brun
• 50 g unt
• 250 g ciocolată neagră
• 100 g ciocolată cu lapte
• 1 lingură Cointreau (opţional)
• fructe de pădure şi fulgi de ciocolată, pentru ornare
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu fundul dublu, încălzeşte uşor 250 ml smântână cu 2 linguri zahăr brun, şi ţine pe foc până se înfierbântă, dar fără să dea în clocot.
Ia de pe foc şi adaugă 50 g unt, 250 g ciocolată neagră, 100 g ciocolată cu lapte şi 1 lingură Cointreau (opţional).
Lasă 1 min, apoi amestecă până devine o cremă. Dacă amestecul se taie, adaugă 50 ml lapte rece până se îngroaşă.
Pune compoziţia într-o tavă de copt (de cca 200 g, cu diametrul de 20 cm) şi dă la frigider. Ornează cu fructe de pădure şi fulgi de ciocolată.
Mai multe reţete găseşti aici