Ingrediente pentru clătite:
• 100 g făină
• 1 ou
• un praf de sare
• 250 ml lapte degresat
• 25 g unt, topit, apoi uşor răcit
• ulei pentru prăjit
Pentru umplutura de mere:
• 50 g unt
• 3 mere, curăţate de coajă, cotor şi tăiate sferturi
• un praf de scorţişoară
• 55 g zahăr
• 3 linguri sirop
• 1 pliculeţ de zahăr vanilat
• 6 linguri smântână
Mod de preparare:
pasul 1. Încinge jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie, adaugă merele şi scorţişoara şi căleşte-le la foc potrivit 8 minute, până se înmoaie. Scoate-le din tigaie.
pasul 2. Pune în tigaie untul rămas, zahărul şi siropul, încălzeşte uşor, până se topeşte zahărul, apoi fierbe la foc mic două minute. Incorporează în amestec zahărul vanilat şi smântâna şi mai lasă pe foc 1 minut, până rezultă un sos auriu.
pasul 3. Pentru aluatul de clătite, pune într-un castron făina, sparge un ou deasupra şi amestecă. Incorporează, treptat, laptele şi untul.
pasul 4. Încinge o tigaie non-adezivă unsă cu puţin ulei. Pune câte un polonic de aluat de clătite şi prăjeşte timp de 1-2 minute, apoi întoarce clătita şi prăjeşte-o pe partea cealaltă.
pasul 5. Serveşte foile de clătită cu merele caramelizate şi îngheţată de vanilie.
Mai multe reţete pe avantaje.ro