Ingrediente PENTRU ALUAT: • 150 g făină • 3 linguri de cacao • 3 linguri zahăr pudră • 100 g unt • 2 gălbenuşuri • 1 lingură apă foarte rece;
PENTRU UMPLUTURĂ: • 100 g ciocolată amăruie, ruptă bucăţi • 50 g unt, la temperatura camerei, tăiat cuburi • 2 linguri zahăr tos • 1 ou întreg, plus un gălbenuş • 250 g cremă caramel gata preparată • 1⁄4 linguriţă sare de mare
Mod de preparare:
Unge o tavă de copt pentru cozonac, apoi prepară aluatul conform instrucţiunilor, adăugând în făină pudra de cacao şi zahărul pudră cernute. Bate gălbenuşurile cu apă rece şi adaugă peste făină.
Încinge cuptorul la 6/200°C. Întinde aluatul între 2 foi de folie adezivă. Scoate foliile şi întinde foaia de aluat în tavă. Dacă se rupe, lipeşte-le cât să nu rămână găuri. Coace orb 10-12 min.
Scoate tava şi redu flacăra la 5/190°C. Topeşte ciocolata şi untul într-un bol la bain marie. Amestecă, apoi ia de pe foc. În alt castron, bate zahărul, ouăle şi gălbenuşul până se îngroaşă. Adaugă amestecul cu ciocolată şi amestecă bine.
Întinde crema caramel peste aluat, presară cu sare şi toarnă crema de ciocolată. Coace 10-12 min. Serveşte răcită.
Mai multe reţete pe avantaje.ro