Ingrediente: • 150 ml lapte • 2 linguri frişcă • 1 linguriţă miere • 1 linguriţă apă de flori de portocal • 1 ou • 3-4 caise coapte Mod de preparare: Spălaţi caisele, scoteţi-le sâmburii şi tăiaţi-le în bucăţele, apoi fierbeţi-le la abur timp de aproximativ 10 minute. Mixaţi caisele, apoi lăsaţi toppingul să
Avocado este un aliment plin de substanţe nutritive, fiind recomandat să-l folosim în cât mai multe reţete. Iată-l aici într-o combinaţie gustoasă şi hrănitoare cu piept de pui, cartof şi fasole verde. Ingrediente: • 1 porţie piept de pui • 1 cartof • 100 g fasole verde • ½ avocado Mod de preparare: Tăiaţi pieptul
Ingrediente: • 1 porţie de peşte alb: merluciu, cod, merlan • 1 fenicul mic (50 g) • 2 cartofi • 1 ceapă mică • 1 iaurt mic Mod de preparare: Pregătiţi cartofii: spălaţi-i, curăţaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mici. Puneţi-i la fiert timp de 20 de minute. Între timp, spălaţi feniculul şi ceapa
Ingrediente: • 150 g mazăre curăţată • 1 cartof • unt (cât o alună) Mod de preparare: Curăţaţi mazărea, spălaţi-o şi fierbeţi-o aproximativ 20 de minute. Spălaţi cartoful, curăţaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi mici, apoi puneţi-l la fiert (tot în jur de 20 de minute). Odată fierte legumele, puneţi-le într-un bol şi mixaţi mai
În această reţetă sănătoasă, gustoasă şi foarte uşor de preparat (pe care o puteţi servi copilului începând cu vârsta de 12 luni), tradiţionala folie de aluminiu, pe care toată lumea o foloseşte în bucătărie, este înlocuită cu succes de foaia de salată, mai naturală şi comestibilă. Ingrediente: • 1 morcov • 100 g
Un desert delicios, sănătos, cu o textură cremoasă, extrem de uşor de pregătit. Ingrediente: • 50 g de căpşune • 1 linguriţă de dulceaţă de zmeură sau de coacăze roşii • 1 iaurt mic Mod de preparare: Spălaţi bine căpşunele sunt jetul de apă, apoi puneţi-le într-un bol, împreună cu dulceaţa şă iaurtul. Mixaţi
Ingrediente pentru două porţii: • 60 g de cod • 1 avocado copt • 1 lingură de brânză Mod de preparare: Gătiţi codul la abur/cuptor timp de aproximativ 15 minute. Curăţaţi avocado şi puneţi-l într-un bol alături de peşte şi brânză, apoi mixaţi, până obţineţi o consistenţă omogenă. Puteţi înlocui codul cu orice alt
Ingrediente: • 150 ml de suc proaspăt de roșii (făcut în casă) • 1 castravete (50 g) • 30 g de pâine • 1 linguriţă ulei de măsline • 2 picături de oţet de mere Mod de preparare: Sucul de roşii trebuie să fie gros (cu tot cu pulpă). În loc de suc,
Ingrediente pentru o porţie: • 1 ou • 3-4 pălării de ciuperci (aproximativ 50g) • 2 linguri de lapte • câteva picături de suc de lămâie Mod de preparare: Spălaţi ciupercile, scoateţi picioruşele şi curăţaţi pălărioarele. Mărunţiţi-le pe acestea din urmă şi puneţi-le într-un bol, apoi adăugaţi cîteva picături de suc de lămâie,
Ingrediente: Pentru budincă: • 300 g orez • 200 g zahăr • 1 l lapte • 1 plic budincă de vanilie • 4 ouă • 300 g căpșuni • 1 plic zahăr vanilat • un praf de sare • 1 lingură pesmet • unt pentru uns tava Pentru sosul de căpșuni: • 4 căni căpșuni
Ingrediente Pentru blat: 160 g unt • 160 g zahăr • 4 ouă • 160 g migdale • 160 g ciocolată • 80 g făină • coajă rasă de lămâie • un vârf de linguriță de cuișoare și unul de scorțișoară Pentru umplutură: 300 g frișcă • dulceață de vișine Mod de preparare: Se freacă spumă untul, se adaugă treptat zahărul și cele
Ingrediente pentru 3 porții 1 pungă cu frunze de baby spanac 4-5 felii de brânză de capră 1 triunghi de pâine integrală cu multicereale și semințe (se găsește gata preparată, în supermarket) 1 pară 5 linguri de ulei de măsline 5-6 linguri de oțet balsamic (după gust) Mod de preparare Se așază într-un vas frunzele
Ingrediente Pentru aluat: • 500 g făină • 250 ml smântână • 2 ouă • 100 g zahăr • 50 g unt • 1 praf de copt • coaja de la o lămâie Pentru cremă: • 200 g unt • 150 g zahăr • 100 g nuci măcinate • 2 ouă • 30 g cacao • 30 ml rom • 2 linguri lapte (sau 30 ml apă) • 1 pachețel
Indragitele paste Barilla Piccolini sunt acum si in varianta cu 25% piure de legume proaspete.
Ingrediente: 1 kg caise, 7 oua, 14 linguri de zahar, 7 linguri ulei, 14 linguri faina, praf de copt Preparare: Caisele se spala si se desfac in doua, indepartand samburii. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand
Ingrediente: 200 g paste, 200 g smantana, 100 g sunca afumata, usturoi, ulei, oregano Preparare: Se pun pastele la fiert. Intre timp, se taie sunca feliute si se prajeste in ulei impreuna cu doi catei de usturoi. Adaugam smantana, sare, piper si oregano. Cand pastele sunt gata fierte, se scurg de apa si se servesc
Ingrediente: 300 g piept pui 1 lamaie 1 rosie 100 g faina 100 ml ulei sos soia piper macinat tarhon 600 g cartofi fierti unt condimentat cu piper negru, rosu, verde si marar Preparare: Pieptul de pui se taie felii, li se da o forma rotunda si se pun la marinat 10-15 minute in sos
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 8 linguri de zahar, 3 linguri lapte, 8 linguri faina, 3 linguri de cacao, praf de copt. Umplutura: frisca Hulala, esenta de lamaie, 1 compot de ananas. Preparare: Blatul: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si laptele. Se adauga albusurile batute spuma si faina si cacao in ploaie
Ingrediente: Pentru 2 cozonaci: 1 kg faina 2 pliculete drojdie uscata 250 g zahar 500 ml lapte 200 g unt topit 5 galbenusuri 1 lingurita rasa de sare coaja rasa de la o lamaie 2 esente de rom 4 pliculete de zahar vanilinat Pentru umplutura: 250g nuca macinata 4 linguri lapte 5 linguri cu varf
Ingrediente: 500 g piept de pasare, 400 g cartofi, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 200 g mazare, 1 telina mica, castraveciori si gogosari acri, patrunjel verde, maioneza, masline, albus de ou fiert, mustar. Preparare: Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot