Clafoutis este un desert franţuzesc, un fel de budincă, la prepararea căreia putem folosi orice fruct, în funcţie de preferinţe. De data aceasta am ales perele.
Ingrediente: • 1 pară • 1 lingură de zahăr • 30 g făină • 1 vârf de cuţit de sare • 1 ou + 1 gălbenuş de ou • 100 ml lapte
• 1 lingură de smântână subţire
Mod de preparare:
Curăţaţi para şi tăiaţi-o în 4 bucăţi. Fierbeţi-o la abur câteva minute, ăână se înmoaie.
Într-un bol, cerneţi făina, adăugaţi sarea, ouăle, zahărul şi lapte, apoi mixaţi.
Zdrobiţi bucăţile de pară cu furculiţa, repartizaţi-le în vasele ramekin, apoi turnaţi compoziţia mixată. Puteţi presăra deasupra puţin zahăr brun. Pune vasele la cuptor, într-o tavă cu apă, şi fierbe la abur aproximativ 15 minute.
Sursa: la Cuisine de bébé