Iată cum sa faci tzatziki exact ca în Grecia și să te bucuri mereu de acest preparat. Ingrediente: – 2 castraveti, – 500 g iaurt, – 4 catei de usturoi, – 4 linguri ulei, – 1 lingurita chimen, – 2 fire marar, – 1 castravecior murat, – sare si piper dupa gust Preparare: Se taie
Ingrediente: – 1 os de vita cu carne, – 300 g cartofi, – 1 ceapa mare – 500 g zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, pastarnac), – 1 telina mica, cu tulpina, – 100 g fasole verde, – 100 g varza alba, – 1 lingura pasta de rosii, – 1 litru bors, – 1 legatura patrunjel,
Ingrediente: Maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare, 3 morcovi, 1 legatura de patrunjel, 1 telina, 1 ceapa medie, 30 g orez, 1 lamaie, 1 galbenus de ou, 100 ml smantana sau 200 ml iaurt, sare si piper dupa gust Preparare: Se taie carnea in
Ingrediente: – 10 mere mari, preferabil moi, – 8 linguri de zahar vanilat, – 1 lingurita de praf de scortisoara, – 200 ml apa minerala, – 500 g de faina, – 8 linguri de ulei de masline, – 50 g de margarina vegetala Preparare: Se prepara aluatul din apa minerala, faina si ulei de masline.
Ingrediente: – 3 mere, – 1/2 ananas , – 200 g de capsuni Preparare: Se trec toate fructele prin storcator, se amesteca bine si se serveste proaspat. Doza de energie contine: vitaminele A, C, B1, D, magneziu, potasiu.
Ingrediente: – 400 g faina, – 400 g smintina, – 400 g zahar, – 4 oua, – 1 praf de copt, – 1 plic de zahar vanilat, – esenta de vanilie Preparare: Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topesc. Se adauga treptat smantana, praful de copt, cateva picaturi de esenta de
Ingrediente: Pentru blat: 100 g biscuiti digestivi, 50 g unt, 2 linguri zahar tos. Crema de branza: 200 g branza grasa, 400 g lapte condensat, 150 ml smantana dulce, sucul si coaja rasa de la 3 lamai. Preparare: Se sfarama biscuitii folosind un sucitor sau pur si simplu se taie marunt cu un cutit. Se
Ingrediente: – 200 gr branza telemea, – 100 gr branza de vaci, – 50 gr unt, – 5 ridichii, – marar verde, – 3 cuisoare, – 1 mana cereale Musli, – 1 bucatica de cascaval. Preparare: Amesteca intr-un castron branza telemea cu branza de vaci si cu untul si freaca bine pana ce totul devine
Ingrediente: Pentru 2 portii : 250 g ton (din conserva), 1 ou fiert tare, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 castravete proaspat, 2 rosii mici, cateva rondele de ceapa rosie, 10 masline verzi, 6 masline negre, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin (alb), sare, piper macinat, 2 fire
Ingrediente: Pentru 4 portii : – 600 g caise, – 1 pachet aluat de foitaj, – 150 g zahar pudra, – 50 g unt, – 2 crengute de rozmarin, – 1 lingurita ulei Preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade. Desfaceti putin caisele si scoateti samburii cu grija, in asa fel incat fructele sa ramana intregi.
Ingrediente: 500g carne de pasare, 1 morcov, 1 legatura de patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, 2 cartofi medii 2 lingurite faina 4 linguri lapte sare. Preparare: Carnea se spala si se pune la fiert cu 3l de apa rece, se aduna spuma apoi se adauga zarzavatul. Dupa ce da in clocot se pune sarea. Cand
Ingrediente: – 500 ml apa – 250 g zarzavat (dovlecei, morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, frunze de patrunjel, spanac) – doua lingurite de faina. supa crema – un galbenus de ou (optional) – o lingurita de unt – verdeata – sare – 100 ml lapte Preparare: Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte
Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras 1 morcov 100 g varza proaspata 4-5 catei usturoi frunze de marar patrunjel telina suc de lamaie ulei Preparare: Varza, ardeiul si rosia se taie fasii subtiri, morcovul se da prin razatoarea cu gauri mari, usturoiul se piseaza, verdeata se taie marunt. Se amesteca compozitia de salata si se
Ingrediente: Pentru 4-6 persoane : Pentru caramel : 1/2 cana de apa, 1 cana zahar tos Pentru crema: 1 cana de lapte, 1 cana de smantana dulce, 1 lingurita de coaja rasa de portocala, 3 oua, 3 galbenusuri de ou, 1/3 cana zahar tos Preparare: 1. Se incinge cuptorul. Se unge un vas de Jena
Ingrediente: – 100 grame cascaval, – 60 grame telina, – 60 grame unt, – 50 grame faina, – 4 galbenusuri de ou, – 1 legatura de patrunjel (care se va toca marunt), – sare, piper dupa preferinta. Preparare: Telina si cascavalul se dau pe razatoare marunta, untul se da si el printr-o sita marunta sau
Ingrediente: Pnetru circa 60 de bucati : 225 g unt moale, 100 g zahar pudra, 1 zahar vanilat, 3 galbenusuri, 2 varfuri de cutit scortisoara, 200 g faina, 40 g cacao, 1 lingurita praf de copt, 125 g alune macinate, glazura de ciocolata. Preparare: Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra
Ingrediente: – 8 mere – stafide – 8 miezuri de nuca – 8 linguri de nuca pisata – 8 linguri zahar – 1 zahar vanilat – aluat foitaj (din comert) – 2 linguri de miere. Preparare: Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se umple cu miez de nuca, stafide si zahar amestecat
Ingrediente: – 3 vinete, – 3 dovlecei, – piept de pui, – 3 cartofi, – smantana, – marar, – 2 oua, – sare, piper, – ulei de masline, – unt Preparare: Se prajesc in ulei de masline felii mari de cartofi, vinete, dovlecei, pieptul de pui taiat cuburi, apoi intr-o tava unsa cu unt se
Ingrediente: – o punga de ficatei proaspeti – 2 oua – o lingurita de unt – sare. Preparare: Se fierbe ficatul in apa cu sare si separat cele doua oua. Se pune ficatul fiert in robot impreuna cu galbenusurile de la oua si cu untul. Se mixeaza bine, pana devin o o pasta omogena. Se
Ingrediente: – 4-5 fileuri de salau, – ceapa, – rosii (sau bulion), – o jumatate de capatana de usturoi, – cascaval, – cartofi, – sare si piper, condimente – faina, – oua si pesmet Preparare: Puneti cartofii la fiert in coaja. Separat preparati un sos din ceapa taiata pe lung, usturoiul pisat si rosiile decojite