Ingrediente: o cutiuta de somon fume file, 2 cepe, 150 g masline, 3 rosii, ulei, lamaie Preparare: Se taie file-ul in cubulete. Se adauga ceapa taiata pestisor, dar foarte fin, apoi rosiile taiate si ele mai fin, maslinele (de preferat fara samburi), se pune ulei – nu prea mult ca mai are si pestele, sare,
Ingrediente: – 1 pachet paste, – un piept de pui, – 2-3 cepe, – rosii sau bulion, – usturoi – verde sau uscat – sare Preparare: Se toaca ceapa pestisor si impreuna cu usturoiul si sarea se caleste 2-3 minute. Apoi se adauga bulionul sau rosiile (tocate marunt sau date la robot). Se lasa sa
Ingrediente: – 1/2kg lime, – glucoza alimentara, – menta, gheata Preparare: Se storc limele si sucul se pune in blender impreuna cu 4 linguri cu varf de glucoza si cu 3-4 frunzulite de menta. De asemenea se adauga si 6 cuburi de gheata. Se mixeaza totul si se serveste in zilele toride de vara. Daca
Ingrediente: – orez, – ceapa, – morcov, pastarnac, telina, dovlecel, – rosii proaspete sau la conserva, – sare, ulei de masline Preparare: Ceapa se taie foarte marunt sau se da la robot. Se dau legumele prin razatoare sau se dau la robot, se pun la fiert adaugand si putin ulei de masline, mai putin dovlecelul.
Ingrediente: – 1 pachet ficatei de pui, – condimente, – ulei, sare, – busuioc, – rozmarin, – usturoi verde. Preparare: Se spala ficatul si se lasa intreg. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se unge cu ulei de masline, se presara sare, busuioc tocat si rosmarin., precum si condimentele – nu foarte multe, dupa gust.
Ingrediente: – 4 piepti de pasare – 1 ceapa – 1 lingura ulei de musline – 100 ml vin alb – 100 ml bulion – 1 legatura marar – 150 ml smantana grasa – 1 galbenus de ou – sare, piper Preparare: Se preincalzeste cuptorul, pe faza de gratar. Se toaca ceapa marunt. Se condimenteaza
Ingrediente: – 2 galbenusuri de ou – 2 lingurite de gris – 1 lingurita unt – 2-3 frunze de spanac – 1 morcovas fiert – 1/2 cartof mic fiert Preparare: Se face un piure dintr-un galbenus de ou fiert amestecat cu 2 galuste (facute din galbenus crud cu gris si cu unt) pentru mai multa
Ingrediente: – paste fainoase penne – cascaval – oua – un pahar vin alb – sunca afumata – ciuperci – smantana – sare , piper Preparare: Pastele fainoase se fierb in apa sarata si se lasa sa se scurga. In acest timp se taie sunculita in cuburi mari si se prajeste in ulei, apoi se
Ingrediente: – oase de vaca, – 1 kg carne de vitel, – 500 g ceapa, – 100 g morcovi, – 100 g telina, -100 g ulei, – 50 g rosii, – 300 g orez, – 500 ml bors de putina, – 1 legatura leustean, -1 legatura patrunjel verde, – 1 praf sare. Preparare: Oasele de
Ingrediente: – 450g faina, – 300 g telemea de oaie, – 150g cascaval, – 400 g unt, – un ou, – mac, susan, chimen. Preparare: Ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider cand le lucrati. Se dau pe razatoare branza, untul si cascavalul si se amesteca cu faina intr-un castron. Se framanta bine cu
Ingrediente: 400 g carne de vaca, 100 ml ulei, 300 g ceapa, o lingura pasta de tomate, 200 g cartofi, 100 g ardei verde, 150 g rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Preparare: Carnea de vaca se spala si se taie cuburi. Uleiul se pune intr-o cratita, se incinde bine, se adauga ceapa taiata
Ingrediente: – 1 kg zahar, – 10-12 flori mari de soc, in plina inflorire, – 4-5 lamai, – 150 g de zahar pentru caramel, – 8 litri de apa rece, – 1/2 lingurita de drojdie Preparare: Se pun la fiert 3 litri de apa cu 1 kg de zahar, zeama de la o lamaie, se
Ingrediente: 300 gr spanac , orez, o rosie, un morcov mic, o jumatate de ceapa coapta Preparare: Se spala si se fierbe spanacul, iar intr-o oala separata se fierbe pe jumatate morcovul cu rosia si ceapa coapta. Se zdrobesc ingredientele si se amesteca cu orez fiert si supa in care a fiert morcovul, apoi se
Ingrediente: 2 pere potrivite, 200 ml ceai de tei Preparare: Se curata perele de coaja, se taie in lamele indepartand cotorul, se pun intr-un castron peste care se toarna infuzia se tei racita. Se tine la frigider aproximativ 2 ore. Se scurge surplusul de lichid lasand circa 2-3 linguri din lichidul in care au stat
Ingrediente: 100 g mazare dulce, proaspata 100 g carne de curcan, preferabil piept ulei de masline 1 lingurita de zahar sau glucoza Preparare: Mazarea se fierbe pana se inmoaie bine. In apa se adauga zaharul sau glucoza si un varf de cutit de sare iodata. Separat de fierbe pieptul de curcan. Se pune o lingurita
Ingrediente: Pentru blat: 200 g faina, 2 pachetele praf de copt, 100 g zahar, o lingura – 2 de cacao, 1 ou, 100 g margarina vanilie Pentru crema: 100 g zahar, 400 g branza proaspata, 100 g margarina, 2 oua 1 plic budinca de vanilie Preparare: Blatul – se amesteca toate ingredientele, pentru a rezulta
Ingrediente: – 200 g zahar pudra, – 200 g unt, – 200 g ciocolata, – 2 pachetele zahar vanilat, – 100 g nuci sau migdale, – 1 lamaie, – 2 tablete de ciocolata, – 3 pahare smantana. Preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca
Ingrediente: Pentru blat: 100 g unt topit, 10 biscuiti digestivi sfaramati, 1 lingura zahar tos Crema: 1 kg de branza dulce, 250 g zahar tos, 3 linguri de faina, esenta de vanilie, 1 lingurita suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 3 oua mari plus 1 galbenus, 300 ml smantana, 1 varf cutit
Ingrediente: – 1 kg piept de pui, – 2 cutii de bere neagra, – cartofi, – ciuperci – o conserva, – un pahar de smantana, – busuioc, – sare, piper, usturoi. Preparare: Puiul se taie in fasi subtiri, se freaca bine cu sare, piper, usturoi si busuioc. Apoi se perpelesc in ulei incins cat sa
Ingrediente: 100 gr orez, 1 mar, 1 para, suc stors de la 1 portocala. Preparare: Se alege orezul, se spala, se pune la fiert si se mesteca continu, ca sa nu se lipeasca. Intre timp se curata marul si para si se taie cubulete, se stoace si portocala. Cand orezul este aproape fiert se adauga