Blue Dragon va ofera cateva din ingredientele principale pentru bucataria Japoneza, Chinezeasca si Thailandeza
Ingrediente: 1 kg caise, 7 oua, 14 linguri de zahar, 7 linguri ulei, 14 linguri faina, praf de copt Preparare: Caisele se spala si se desfac in doua, indepartand samburii. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand
Ingrediente: 200 g paste, 200 g smantana, 100 g sunca afumata, usturoi, ulei, oregano Preparare: Se pun pastele la fiert. Intre timp, se taie sunca feliute si se prajeste in ulei impreuna cu doi catei de usturoi. Adaugam smantana, sare, piper si oregano. Cand pastele sunt gata fierte, se scurg de apa si se servesc
Ingrediente: 300 g piept pui 1 lamaie 1 rosie 100 g faina 100 ml ulei sos soia piper macinat tarhon 600 g cartofi fierti unt condimentat cu piper negru, rosu, verde si marar Preparare: Pieptul de pui se taie felii, li se da o forma rotunda si se pun la marinat 10-15 minute in sos
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 8 linguri de zahar, 3 linguri lapte, 8 linguri faina, 3 linguri de cacao, praf de copt. Umplutura: frisca Hulala, esenta de lamaie, 1 compot de ananas. Preparare: Blatul: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si laptele. Se adauga albusurile batute spuma si faina si cacao in ploaie
Ingrediente: Pentru 2 cozonaci: 1 kg faina 2 pliculete drojdie uscata 250 g zahar 500 ml lapte 200 g unt topit 5 galbenusuri 1 lingurita rasa de sare coaja rasa de la o lamaie 2 esente de rom 4 pliculete de zahar vanilinat Pentru umplutura: 250g nuca macinata 4 linguri lapte 5 linguri cu varf
Ingrediente: 500 g piept de pasare, 400 g cartofi, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 200 g mazare, 1 telina mica, castraveciori si gogosari acri, patrunjel verde, maioneza, masline, albus de ou fiert, mustar. Preparare: Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot
Ingrediente: 1 pahar zahar pudra, 1 pahar miere, 1 pahar smantana, 1 pahar untura, 4 oua, 250 gr. nuci, 3-4 pahare faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, otet Preparare: Se bat cu telul zaharul cu mierea, smantana, untura, galbenusurile, bicarbonatul stins in putin otet si aromele. Se adauga faina, atat
Ingrediente: 1 kg. cartofi, 400 ml. lapte, 100 gr. unt, sare, 50 ml. ulei, 3 linguri cu varf de faina, 3 mere acrisoare, zahar, vanilie, scortisoara, sare Preparare: Se fierb cartofii curatati in apa cu sare. Intr-o cratita speciala pentru sos se pune uleiul, cand e incins,faina si se stinge imediat cu 0,5 l apa.
Iata de ce ai nevoie si cum sa faci cele mai bune eclere de casa si sa le faci o surpriza dulce celor dragi. Ingrediente pentru eclere de casa: Pentru crema de vanilie: 4 oua 270g zahar tos 200g faina 750ml lapte 5 pliculete de vanilie Pentru aluatul de eclere de casa: 500ml apa 250g
Ingrediente: 1 pachet foietaj din comert 5-6 mere 2 linguri zahar o lingurita scortisoara 1 lingura unt 1 ou Preparare: Se rad merele pe razatoarea mare, se scurg de zeama si se calesc cu zaharul si scortisoara, in unt. Se intinde foietajul si se adauga pe mijloc merele calite. Se ruleaza, se pune in tava
Ingrediente: salata icre de crap salata de vinete vinete cu maioneza cascaval salam masline paine feliata Preparare: Cu ajutorul figurinelor inima si stea din setul pentru prajituri se decupeza feliutele de paine. Acestea se prajesc la prajitor si se ung dupa preferinta cu diverse salate. Eu am folosit: salata icre de crap, salata de vinete,
Ingrediente: Blat: 400 g faina 2 oua 20 g drojdie 70 g unt 40 g zahar 200 ml lapte Umplutura: 140 g zahar pudra 100 g unt 150 g nuca macinata 100 g unt Sirop: 100 g zahar zahar vanilat 200 ml lapte Preparare: Se face o foaie dreptunghiulara, peste care se intinde umplutura. Se
Ingrediente: Blat: 8 oua 1 cana zahar 1 cana faina 1 praf de copt Umplutura: o cutie de frisca Hulala de 1kg 2 cuti ananas cubule sirop: 1 cana apa, 10 linguri zahar, 1 esenta rom Preparare: Bati albusurile spuma cu zaharul apoi agaugi galbenusurile, faina, praful de copt. Apoi se da la cuptor, in
Ingrediente: 5 mere 10 castane 5 nuci 3 oua aproximativ 200 g faina 4 linguri zahar 1/2 pachet zahar pudra cu aroma vanilie Dr Otker 50 g unt 2 ciocolate Milka caramel 1 cutie cmrea de brazna cu smantna Almette 3 linguri smanatana 150 ml suc de mere verzi 1 plic gelatina transparenta 1 praf
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa galbena 1 praz 1 tulpina telina 1 cartof mare 2 rosii decojite 1 dovlecel 1/4 varza mica (cca 150 gr) o mana de paste de orice fel 50 ml ulei masline patrunjel verde sare, piper Preparare: Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime. Se incinge
Ingrediente: 3 cartofi 1 ciuperca mare de tot Champignion 1 carnat cabanos 30 g cascaval unt ketchup sare, piper Preparare: Am curatat cartofii si i-am pus taiati cuburi la fiert in apa cu sare. Apoi cand intra furculita usor in ei, se scot, se scurg si se pun in tava unsa cu unt. Se zdrobesc
Ingrediente: 1 ridiche neagra 1 morcov 2 mere ulei sare, piper Preparare: Se curata morcovul si ridichea. Se spala si se dau prin razatoare.Merele se spala si se dau si ele prin razatoare. Se asezoneaza cu ulei, sare si piper dupa gust.
Ingrediente: 2 kg peste, 200 g pesmet, 3 oua, 100 g faina, 300 g lamaie, 200 ml ulei, 2 kg cartofi, 150 g unt, 1 legatura verdeata, sare. Preparare: Pestele se curata de solzi, aripioare si de intestine, se decapiteaza, se spala, se portioneaza si se trece prin faina, oua batute spuma, pesmet, apoi se
Ingrediente: 8 oua pentru blat 200 grame de faina 50 grame de cacao 250 grame de zahar 1 baton de vanilie zeama de lamaie 150 ml rom 3 oua pentru crema 4 linguri cu zahar pudra 4 linguri cu faina 6 linguri cu cacao 300 ml lapte 50 grame unt putina ciocolata din comert Preparare: