Pentru 2 portii :
250 g ton (din conserva),
1 ou fiert tare,
1/2 ardei gras rosu,
1/2 ardei gras verde,
1/2 castravete proaspat,
2 rosii mici,
cateva rondele de ceapa rosie,
10 masline verzi,
6 masline negre,
4 linguri ulei de masline,
2 linguri otet de vin (alb),
sare, piper macinat,
2 fire busuioc verde.
Se pune tonul intr-o sita sa se scurga, dupa care se marunteste. Oul, curatat de coaja, se taie in patru, castravetele se taie mai intai in doua – pe lung – si apoi feliute, ardeii curatati de seminte si nervuri se taie fasii, iar rosiile se oparesc (intregi) si se indeparteaza pielita. Se amesteca bine toate ingredientele – mai putin tonul si ouale – cu uleiul si otetul, se sareaza, se pipereaza si se pun in boluri racite. Se intind deasupra bucatele de ton si se garnisesc cu sferturi de ou si busuioc.