Ingrediente: – 2 banane – 1 ceasca de faina – 1 ceasca de fulgi de ovaz – 1/2 ceasca lapte – 4 linguri de ulei – 2 linguri miere Preparare: Se amesteca fulgii de ovaz cu laptele apoi se adauga faina astfel incat va rezulta o coca asemanatoare cu cea de clatite. Se adauga si
Ingrediente: – 3-4 ficatei de pui, – o ceapa mica, – un morcov mic, – un ou (intreg sau doar galbenusul), – 50 ml lapte, – o lingura faina, – sare. Preparare: Se taie ceapa marunt iar morcovul se da prin razatoare si se dau impreuna cu ficatul prin masina de tocat (sau chiar la
Ingrediente: – 1 cana capsuni proaspete sau decongelate, – 12 cana lapte degresat, – 12 cana gheata, – miere dupa gust Preparare: Se amesteca in blender capsunile cu laptele si mierea, pentru a se omogeniza si marunti. La sfarsit se adauga gheata si se serveste in pahare inalte.
Ingrediente: – 1 crap de 1,5 kg, – 1 morcov, – 1 ceapa rosie, – 100 ml vin alb, – 100 g unt, – 200 g ciuperci, – 200 g smantana, – 2 galbenusuri, z – eama de la 1/2 lamaie, – sare, piper macinat, – 2 legaturi de patrunjel verde. Preparare: Se scoate sira
Ingrediente: – 1 avocado – 1 lamaie – maioneza Preparare: Se alege un avocado moale, dar cu coaja intacta, fara pete. Se taie in doua jumatati si se scoate samburele. Se culege miezul cu o lingurita si se pune intr-un bol. Se paseaza cu o furculita, adaugand si putina sare. Se adauga maioneza, frecand usor
Ingrediente: – 180g unt, – 250 g lapte praf, – 100 g cacao, – 500 g zahar, – 150 ml apa, – 2 lingurite esenta de vanilie, – 200 g alune intregi sau pisate Preparare: Se amesteca bine untul cu laptele praf si cacao pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina omogen ca o
Ingrediente: – 250 g branza de vaci, – 1 ou mare sau doua oua mici, – 3 linguri de gris, – sare, – 1 lingura de faina, – 2 linguri de unt, – 1 lingura de pesmet Preparare: Se freaca intr-un castron branza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie
Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g faina 2 oua sare 200 g pesmet 500 g prune 125 g zahar unt vanilie; scortisoara, coaja rasa de la o lamaie Preparare: Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa si sare. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata de coaja, se trec
Ingrediente: Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg de faina, 8 galbenusuri, coaja de lamaie, o cana cu lapte dulce, 300 g de zahar, 200 g de unt. Pentru umplutura: 1 kg de smantana, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamaie, 100 g stafide, 300 g de zahar, sare Preparare: Framantati un aluat de
Ingrediente: – un piept de pui, – 2-3 morcovi, – o telina mica, – o salata verde, – o legatura ceapa verde, – masline, – ulei, otet, – sare, piper. Preparare: Pieptul se taie cubulete (e recomandat sa fie congelat) si se fierbe in apa cu putina sare sau vegeta. Morcovii si telina se dau
Ingrediente: – 1/2 kg ciuperci, – 100 g unt, – margarina sau untdelemn, – 50 g ceapa, – marar, patrunjel, – 1/2 lingurita de sare, – un varf de cutit de piper, – 200 ml smantana, – 150 g franzela, – 300 ml lapte, – 50 g faina, – 4 oua mari – 100 g
Ingrediente: – 300 gr de orez, – o cutie de 80 gr de ton in ulei, – o cutie de mazare, – o ceapa, – jumatate de pahar de vin alb sec, – 30 gr de unt, patrunjel, – un cubulet pentru supa Knorr (sau alta marca), – sare dupa gust, piper. Preparare: Se curata
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel fara grasime, morcov, patrunjel, 1ceapa de marime mijlocie, 2 ardei grasi, 250 g rosii, 2 cartofi de marime mijlocie , 1 felie de varza dulce, bors, zeama de varza, sare de lamaie, marar, cimbru, tarhon, piper, sare. Preparare: Carnea taiata in bucatele se pune in 3 l apa rece
Ingrediente: – 80 g zahar, – 80 g faina, – 80 g unt(margarina), – 3 oua, – 1-2 portocale, – sare Preparare: Untul se topeste intr-o cratita, se amesteca cu faina cernuta, dupa care se toarna laptele fierbinte, aromatizat cu coaja unei portocale. Cand compozitia s-a omogenizat, se pune cratita pe foc, amestecand continuu, pana
Ingrediente: 1-2 dovlecei, branza de vaci, 1 ou, smantana Preparare: Sufleu de dovlecei 1-2 dovlecei, in functie de dimensiuni, se curata de coaja si se fierb. Apoi se paseaza si se amesteca cu branza de vaci (poate si orice fel de branza), si 1 ou batut. Se pune compozitia intr-un vas termorezistent si se baga
Ingrediente: Pentru 2 portii: – 200 g piept de pui dezosat – cascaval – ananas cubulete – oua – zeama de la 1/2 lamaie – mustar, – piper, sare – ulei Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare dupa care se taie cubulete. Cascavalul se taie si el cubulete, dupa
Ingrediente: – 350 gr de spagheti, – 120 gr de caizer dulce (poate fi si afumat) taiat in cubulete, – 4 oua, – 4linguri de cascaval razuit, – 2 linguri de ulei, – 2 linguri de unt, – un catel de usturoi, – patrunjel, sare, piper. Preparare: Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga uleiul,
Ingrediente: – 500 gr cartofi, – 2 cepe, – 1 dovlecel, – 4 rosii, – 6 linguri ulei, – 500 gr carne tocata mixta, – 3 linguri bulion, – sare, piper, – 1 varf cutit chilli, – 125 ml supa, – 125 ml lapte, – 30 gr unt, – 200 gr. telemea, – 2 catei
Ingrediente: – 1 mar – 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet – cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoare. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau pesmet pentru
Ingrediente: – 150 gr carne manzat; – 1 morcov; – 1/2 telina; – 1 ceapa; – 2 linguri orez; – 1 legatura patrunjel verde Preparare: Carnea se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai intai se fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa.