Ingrediente: Pentru baza: 150 g biscuiti digestivi 80 g unt nesarat, topit Pentru crema: 400 g ciocolata alba 450 g branza-crema de vaci, grasa si proaspata 50 g zahar tos 400 ml frisca lichida Pentru ornat: 100 g ciocolata alba 150 g zmeura Ai nevoie de forma rotunda (20 cm), cu baza detasabila Preparare: 1.
Ingrediente: – 2 ardei grasi (galben si rosu) – 2 linguri ulei de masline – 2 lingurite chimen macinat – 4 linguri pasta harissa (de ardei picant) – 8 cotlete de miel o mana de menta – 4 linguri humus (pasta de naut si susan; se gaseste in magazinele cu specific oriental) Preparare: 1. Preincalzeste
Ingrediente: – 2 linguri cimbru – 1/2 lingurita piper de Cayenne – 700 g pulpa de miel – 50 g unt – 100 ml vin alb, sec – 200 g cuscus – 2 linguri ulei de masline – 3 linguri patrunjel proaspat, tocat – 3 linguri menta proaspata, tocata – 6 fire ceapa verde, tocata
Ingrediente: Pentru 6 portii: – 200 g fasole verde – 200 g mazare boabe – 400 g legume asortate (cumparate la punga, congelate; se gasesc in diferite amestecuri) – 2 linguri otet de vin rosu – 3 linguri ulei de masline – 2 linguri patrunjel proaspat, tocat Preparare: 1. Fierbe fasolea. Adauga mazarea si mai
Ingrediente: Pentru 6-8 portii: Pentru friptura: 1 pulpa de miel de 2 kg 1 lingura mustar 50 g unt 2 catei de usturoi, taiati 3 fire de rozmarin Pentru garnitura: 4 rosii mari, taiate jumatati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute, mic, taiat felii 1 lingurita seminte de fenicul 2 fire de cimbru,
Ingrediente: Pentru 6 bucati: – 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati – 25 g unt – 90 g pernute crocante – fulgi de cereale cu ciocolata – 100 g migdale sau alune de padure in ciocolata alba Preparare: 1. Asaza forme din hartie cerata pentru briose pe o tava speciala (vezi foto). Pune ciocolata
Ingrediente: Pentru 20 de bucati: – 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei – 100 g zahar – 3 galbenusuri – 250 g faina, cernuta – 1 lingurita praf de copt – faina pentru pudrat – planseta – 200 g ciocolata amaruie – bilute argintii comestibile Preparare: 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Freaca untul
Ingrediente: – 8 ardei grasi, – 2 morcovi, – 1 radacina de patrunjel, – 1 ceapa, – 3-4 rosii, – 1 lingura zahar, – 3 linguri ulei Preparare: Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga.
Ingrediente: – 600 g pepene galben, – 500 g file de peste, – 1 lingura miere, – 100 ml vin alb, – coaja rasa si sucul de la o lamaie, – 200 ml frisca de gatit (nebatuta), – 4 linguri ulei; Garnitura: 300 g telina ( tulpini ), 50 g unt, 2 pungi orez, 2
Ingrediente: Pentru 1 kg: – 300 g castraveti murati, – 125 g smantana, – 75 g unt, – 100 g faina, – 30 g sare, – 800 ml supa de oase Preparare: Castravetii se curata de coaja si de seminte, se taie in lungime si se scurg de zeama. Faina cernuta se dizolva in supa,
Ingrediente: – 1kg maruntaie de miel, – 500 g ficat de miel, – 150 g ceapa, – 3-4 oua, – 100 g faina, – 150 g untura, – verdeata, piper, sare. Preparare: Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc si apoi se pun la fiert cu apa si sare. Dupa ce s-au fiert, se
Ingrediente: – 250 g branza vaci – 1,2 oua – 3 linguri smantana – 1 lingura faina sau pesmet – 2 lingurite unt – 3 lingurite zahar – sare Preparare: Branza, galbenusul de ou si zaharul se freaca bine, se adauga apoi praful de sare, faina, pesmetul, albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o forma
Ingrediente: – 5 linguri unt, – 5 linguri faina, – 1,5 l lapte, – putina nucsoara, – un galbenus, – sare, piper Preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin
Ingrediente: – salata verde, – ardei gras, – morcov, – rosii, – oua fierte – cascaval Preparare: Se spala salata, apoi se taie marunt intr-un castron, ardeiul se taie rondele, morcovul se da pe razatoare, se taie o rosie in 4 buc, apoi adaugati si 2 oua taiate la fel ca si rosia. La sfarsit
Ingrediente: – 6 cartofi – 7 oua – sunca presata taiat fideluta – 250 gr smantana – 3 linguri cascaval ras – o ceasca branza telemea sfaramata Preparare: Se fierb cartofii intregi si 5 oua. Se lasa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii curatati, taiati cartofii si ouale felii.
Ingrediente: 40 g de carne de pui (a se evita grasimea), 30 g de orez, 1 morcov mare ras, 250 ml de apa, o bucatica de unt, 2 linguri suc de portocale. Preparare: Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba
Ingrediente: – aripioare de pui, – 4 linguri ulei, – 4 linguri vin rosu, – 2 linguri pasta de rosii, – 2 linguri susan prajit, – 3 linguri miere, – piper, boia iute, sare. Preparare: Aripioarele se ung cu marinata obtinuta prin amestecare ingredientelor si se lasa minim 1/2 ora la rece. Se pun in
Ingrediente: Pentru 2 portii : 250 g ton (din conserva), 1 ou fiert tare, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 castravete proaspat, 2 rosii mici (cireasa), cateva rondele de ceapa rosie, 10 masline verzi, 6 masline negre, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin (alb), sare, piper macinat, 2
Ingrediente: – 3 oua, – 4 linguri zahar, – 250 g branza Mascarpone, – 250 ml espresso, – 6 ml Vermut alb, – 200 g piscoturi, – cacao Preparare: Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o tavita mica dar destul de larga ca sa incapa la inmuiat piscoturile. Se ia o tava
Ingrediente: Pentru aluat : – 500 g faina, – 250 g margarina, – 3 linguri zahar pudra, – 2 galbenusuri, – 20 g drojdie, – un sfert de ceasca de lapte, – 1 varf de cutit de sare; Pentru umplutura : – 250g nuci macinate, – 200 g zahar pudra, – stafide, – coaja rasa