Ingrediente: 500 gr. branza de vaci, 1 ou, 3 linguri smantina, 3 linguri zahar, 2 linguri gris, 100 gr. stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt, sare, pesmet Preparare: In branza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu
Ingrediente: – 250 ml lapte – 50 ml apa – 20 g gris – 1 ou – 2 lingurite zahar – 2 lingurite unt – 1 lingurita pesmet Preparare: Se pregateste mai intai laptele cu gris. Se lasa la racit si se adauga untul, galbenusul, sarea si albusul batut spuma. Se pune in tava unsa
Ingrediente: – 2 oua – 50 g zahar, – 20 g unt – 30 g faina – 250 g mere Preparare: Se curata cateva mere, se dau prin razatoare si se presara putin zahar. Separat se freaca 50 g zahar cu unt, se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele, la urma albusurile batute
Ingrediente: – 1 lingurita de zahar – o mana de orez – 2 mere mari Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric, cu zaharul. Cand fierbe se pune orezul si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la
Ingrediente: – 2 ficatei de pui – 2 lingurite de unt fara sare – un cartof mediu – un morcov Preparare: Ficateii de pui, dupa ce se spala bine, se pun pe o folie de aluminiu si se taie o lingurita de unt in cubulete mici deasupra. Se ruleaza bine folia si se baga la
Ingrediente: – 20 g piept de pui – 1 morcov – 1 nap – 1 mana de fasole verde extra-fina – 1 mana de boabe de mazare – 1 frunza de patrunjel – 1 cubulet de unt – sare Preparare: Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde.
Ingrediente: – 100 g carne pui – 1-2 ficatei pui – 2 felii franzela inmuiate in apa si scurse bine – 1 ou – smantana Preparare: Carnea, ficatul si painea se dau prin masina de carne, se adauga oul si smantana. Se pun intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina sau gris si
Ingrediente: – 20 g de piept, – jumatate de grepefruit roz, – 120 g de iaurt gras (40% grasime), – 1 fir de hasmatuchi Preparare: Se curata grepfruitul, se desface in felii, se indeparteaza pielita fina care inconjoara pulpa fructului si se scot samburii. Se aseaza bucatile de grepefruit intr-o farfurie adanca, se adauga iaurtul
Ingrediente: 100 gr. branza de vaci, 1 ou, o lingura faina, 10 grame unt, gris, sare Preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atata gris, cat sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o putem modela. Se formeaza apoi papanasi rotunzi pe o planseta presarata cu faina, care
Ingrediente: 8-10 mere, depinde de marime 200 g margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci Preparare: Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza
Ingrediente: – 2 linguri miere – 1 cutie mica de iaurt – 150ml lapte – 1/2 pachet zahar vanilat – 3 mere coapte – putina scortisoara Preparare: Se pun in mixer merele cu coaja, taiate si fara simburi. Adaugam scortisoara, zaharul, mierea, laptele rece si iaurtul. Se da bine cu mixerul totul. Se decoreaza cu
Ingrediente: – 5 mere – 4-5 linguri nuci tocate – 3-4 linguri zahar pudra – 1 pumn de stafide inmuiate – coaja si zeama de la 1 lamaie Preparare: Se scobesc merele. Se amesteca nucile tocate cu zaharul pudra, stafidele inmuiate, coaja rasa si zeama de lamaie. Cu acest amestec se umplu merele scobite. Se
Ingrediente: – 400 g pulpa de porc – 5 ardei – ulei de masline – 2 linguri pasta de tomate – 1 lingurita ghimbir – 3 portocale – orez – sare – praf de chili – sos de soia – otet balsamic Preparare: 1. Carnea de porc se spala bine si se taie fasii. Se
Ingrediente: 400 g visine 1 lamaie 2 cuisoare 1/2 lingurita scortisoara 100 g zahar 180 ml rom sau vodca inghetata de vanilie piscoturi menta proaspata Preparare: 1. Se spala visinele si se pun intr-un vas cu capac. In acelasi vas se adauga 3 felii de lamaie, 2-3 cuisoare si 100 g zahar. Se amesteca totul
Ingrediente: – 1kg carne de miel – taiata in transe mari – un sfert sau o jumatateb de telina – o ceapa – doi catei usturoi – 70 g de unt – rozmarin, dafin, cimbrisor – o jumatate de litru de vin alb sec – ulei de masline – sare si piper. Preparare: Rumeniti la
Ingrediente: 1 morcov 1 cartof jumatate de pastranac (radacina) jumatate de patrunjel( radacina) jumatate de telina 1 ceapa potrivita un pic de sare pentru gust. Preparare: Se curata legumele, se taie cubulete, se pun la firt in apa cat sa le acopere. Dupa ce au fiert se scoate ceapa si restul legumelor se lasa sa
Ingrediente: 250 g sparanghel 250 g iaurt 500 g capsuni 20 g zahar vanilat 1 lamaie Preparare: 1. Se pune sparanghelul la fiert. Dupa ce s-a patruns bine, se lasa sa se raceasca si apoi se taie tulpinile si se arunca. Varfurile se taie in bucati de 3 – 4 centimetri. 2. Iaurtul se pune
Ingrediente: – 1 piept de pui miere – zahar brun – susan – 200 g orez prefiert – 4 linguri ulei de masline – zeama de lamaie – sos de soia – 100 g fasole verde – 100 g porumb – patrunjel Preparare: 1. Pieptul se fierbe in apa cu sare, apoi se scoate si
Ingrediente: 1,5 l supa de carne 1 praz tocat usturoi 1 ou 2 lingurite amidon 2 lingurite boia dulce 1 lingurita pasta de chili 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura sos de soia 1 cana legume tocate Preparare: 1. Se pune la fiert supa de carne si in ea se adauga boiaua dulce de ardei
Ingrediente: – orez – rosii – cremwursti – cascaval – 3 oua – mazare -lapte – sare,piper – ceapa Preparare: 1. Din trei oua, o ceasca cu lapte si o ceapa verde tocata marunt se face o omleta. Dupa ce s-a racit, se taie in patrate potrivit de mari. Orezul se fierbe in apa cu