Bauturi racoritoare din fructe:
1. Ingrediente:
– un pepene,
– 100 g zmeura,
– 4 caise,
– 4 linguri de branza dulce batuta.
Mod de preparare:
Se taie pepenele si se scobeste miezul, se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece pe sub jet de apa, se spala caisele, se curata de coaja si se indeparteaza samburii. Se adauga branza si se mixeaza totul cu blenderul. Cantitatea de bautura obtinuta este pentru 4 persoane.
2. Ingrediente:
– miezul de la un pepene verde de marime medie,
– 1/2 kg de fragute,
– sucul de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se zdrobeste bine amestecul si se pune apoi la rece. Se serveste dupa o ora.
3. Ingrediente:
– 300-400 g zmeura,
– 1/4 kg zahar,
– 1/2 litru apa,
– 1 litru sifon.
Mod de preparare:
Se prepara un sirop din apa si zahar care se fierbe 2-3 minute, apoi se lasa la racit. Se zdrobeste zmeura, se adauga siropul si se lasa acoperit 2-3 ore. Inainte de a fi servit se strecoara sucul prin tifon si se adauga sifonul.
4. Ingrediente:
– 3 piersici,
– 5 portocale,
– 5 caise coapte,
– 2 linguri extract de migdale.
Mod de preparare:
Se paseaza ingredientele si se serveste rece!
5. Ingrediente:
– 1/4 kg zmeura (sau afine, capsuni, coacaze),
– sucul de la 8 portocale (fara pulpa).
Mod de preparare:
Se zdrobeste bine zmeura pana devine un amestec lichid si se congeleaza in forme pentru gheata. Cand se serveste se pune in pahare sucul de portocale, iar peste el se toarna cuburile de suc de zmeura inghetat.
Text: Arhiva Edipresse; Foto: Dreamstime.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3