De câte ore de somn are, de fapt, nevoie copilul tău

Somnul are un rol vital pentru dezvoltarea armonioasă și pentru creșterea copilului. Dacă ești genul de mamă care consideră că micuțul/micuța tău/ta trebuie să se ducă la culcare cât mai devreme, s-ar putea să ai dreptate.

Cel mai recent studiu al cercetătorilor de la Academia de Pediatrie din Statele Unite ale Americii confirmă acest lucru, argumentând că lipsa unui program corect de somn la copii este asociată cu apariția problemelor comportamentale, emoționale, la încetinirea dezvoltării abilităților cognitive și la diverse probleme metabolice.

Citește și Cea mai periculoasă poziţie de dormit la bebeluşi

„Alte cercetări au arătat beneficii în ceea ce privește comportamentul copiilor, dezvoltarea cognitivă și atenția. O rutină a somnului, inclusiv ora de culcare stabilită cât mai devreme, poate preveni dificultățile în a adormi sau trezirea în timpul nopții', a declarat conducătorul cercetării, Sarah Anderson, potrivit cnn.com.

Câte ore trebuie să doarmă copilul, în funcție de vârstă

Potrivit concluziilor specialiștilor, bebelușii cu vârsta cuprinsă între 4 luni și 1 an au nevoie de aproximativ 12 – 18 ore de odihnă pe noapte. Copiii cu vârste cuprinse între 1 an și 2 ani trebuie să doarmă între 11 și 14 ore pe noapte, iar cei între 3 și 5 ani, de 10-13 ore de somn. Odată cu creșterea în vârstă, numărul de ore trebuie să scadă. Așadar, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani trebuie să doarmă între 9-19 ore, în timp ce adolescenților, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, le trebuie în jur de 8-10 ore de odihnă.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton