Nu există copil care să nu fie atras de alimente care arată spectaculos, iar deserturile multicolore sunt perfecte pentru aniversări și zile speciale. Printre acestea se numără și mini clătitele curcubeu, pancakes în diverse culori, ce pot fi preparate simplu și rapid. Ela Crăciun a prezentat rețeta printr-o postare video pe blogul ei. „Alături de
Clătite se pot mânca atât ca desert, cât și ca gustare sau mic dejun, fiind preferatele copiilor, dar și ale adulților. Iată unele dintre cele mai simple și gustoase rețete de clătite pe care le poți face pentru cei dragi. Adorate ade copii, dar și de părinți, clătitele sunt unul dintre cele mai accesibile și
Ingrediente pentru clătite: • 100 g făină • 1 ou • un praf de sare • 250 ml lapte degresat • 25 g unt, topit, apoi uşor răcit • ulei pentru prăjit Pentru umplutura de mere: • 50 g unt • 3 mere, curăţate de coajă, cotor şi tăiate sferturi • un praf de scorţişoară
Ingrediente: • 1 cană dovlecel, broccoli și /sau conopidă • 1/4 cană făina • 1/2 linguriță de sare • 1 ou mare • 1 linguriță de busuioc uscat • 1/4 linguriță praf de usturoi • ulei rapiță sau alt ulei vegetal Mod de preparare: Puneți legumele într-un robot de bucătărie și tocați-le mărunt. Răsturnați-le într-un
Ingrediente: 2 oua 300 ml lapte 150 ml apa minerala 3-4 linguri frisca un praf sare 6 linguri faina 50 ml unt coaja de lamaie un plic zahar vanilat 2-3 linguri ulei dulceata de zmeura Preparare: Se sparg ouale intr-un bol si se bat cu un praf de sare si untul topit si racit
Ingrediente: Pentru clatite: 100 g faina 250-300 ml lapte 2 oua o lingura de rom o lingurita coaja rasa de lamaie o lingura ulei Pentru umplutura: 200 g gem 200 g branza proaspata de vaci 4 linguri de zahar 2 pachete de zahar vanilat o lingura coaja rasa de lamaie 2 oua 20 g unt
Ingrediente: Foi: 500 gr faina, 500 ml lapte, 4 oua, 150 ml ulei, sare Crema: 750 ml lapte, 3 oua, 1 plic zahar vanilat, 75 gr faina, 50 gr mac, 250 gr zahar pudra Preparare: Faci o compozitie ca o smantana de groasa, din care pui cu polonicul in tigaie cu putin ulei incins, obtinand
Ingrediente: un pahar lapte, un pahar apa minerala, doua oua faina cat cuprinde. Preparare: Se amesteca toate ingredientele si se pune faina atat cat sa iasa un lichid mai grosut. Cand e tigaia incinsa se pune putin ulei si compozitie ca sa ocopere toata suprafata tigaii. Se coace pe ambele parti si se unge cu
Ingrediente: 150 g faina, 2 oua, 300 ml lapte sau apa minerala, un praf de sare 4 mere, 3 linguri de zahar, 5 linguri de smantana, unt. Preparare: Se prepara aluatul de clatite din faina, oua, lapte sau apa minerala si un praf de sare. Se coc clatitele. Separat merele curatate de coaja se dau
Ingrediente: 150 g faina, 2 oua, 300 g apa minerala sau lapte, un praf de sare, 500 g ciuperci, o ceapa, 200 ml smantana, 50 g cascaval, patrunjel, piper, sare. Preparare: Se pregateste aluatul de clatite din faina, oua, lapte sau apa minerala si un praf de sare. Se coc clatitele. Separat se pregateste umplutura
Ingrediente: 4 oua 1/2 litri lapte 1 varf de cutit de sare 2 lingurite zahar esenta de vanilie faina cat cuprinde compot de visine 400 g smantana 200 g zahar Preparare: Se face aluatul pentru clatite, se lasa un pic sa se odihneasca dupa care se fac clatitele cat mai subtiri posibil. Dupa ce-am terminat,
Ingrediente: o ceasca de faina, 3 oua, un pahar cu lapte, un praf de sare, doua lingurite de zahar, doua lingurite de unt, doua lingurite de rom, o lingura de unt topit pentru uns tigaia, zahar pudra Preparare: Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparge un ou intreg si
Ingrediente: 1 kg stavrid fara cap, 50 g morcovi, 1 radacina patrunjel sau pastranac, 25 g telina, o ceapa, 60 g unt, 100 ml ulei, 4 oua, 200 g faina, 2 200 g unt, 2 foi de dafin, 1 lamaie, 300 ml supa de peste, piper macinat si sare dupa gust Preparare: Se decongeleaza pestele,
Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g faina, 4 oua, 500 ml lapte, 200 ml ulei, ceapa, 100 g unt, 500 g smantana, sare si piper dupa gust Preparare: Din faina, oua, lapte si sare se prepara o compozitie de clatite din care se fac foi. Intr-un vas se caleste in unt mai intai ceapa taiata
Ingrediente: piept de pui, oua, cascaval, lapte, sare, unt, faina Preparare: Se fierbe pieptul de pui apoi se taie in cubulete mici si se rumeneste in putin unt incins. Se prepara in paralel un aluat de clatite din oua, lapte si faina (in functie de cantitatea de carne pe care o aveti).Se fac clatite din
Ingrediente: 100 g salam 100 g pastrama 1 castravete 1 rosie 1 ardei 100 ml ketchup 1 varf linguritza sare 1 varf lingurita piper 1 varf lingurita chilli 2-3 cubulete branza topita 2-3 oua 250 g faina Preparare: Se face aluatul de clatite normal. In timp ce clatitele se fac preparati si compozitia pentru care
Ingrediente: 600 g faina, 8 oua, 1.6 l lapte, 300 ml sifon, 750 g branza de vaci, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 ml ulei, 100 g zahar pudra, coaja de lamaie, sare. Preparare: Din faina, lapte, sifon, 6 oua, sare, 50 g zahar si un plic de zahar vanilat se prepara o
Ingrediente: 500 g faina, lapte, un ou, un praf de sare, 200 g nuca macinata, Finetti, inghetata. Preparare: Se pune faina nuca si praful de sare intr-un castron. Apoi batem bine oul si il amestecam cu putin lapte si il turnam si pe el peste faina. Incepem sa turnam cate putin lapte in castron si
Ingrediente: 500 g. de gris fin 1 litru de lapte caldut 150 ml de apa 3 galbenusuri de ou 40 g. de drojdie de panificatie Preparare: Pregatirea aluatului: amestecati toate ingredientele impreuna intr-un recipient adanc, pana se obtine o pasta grasa si putin fluida. Lasati coca sa se odihneasca o jumatate de ora. Coacerea: Cu
Ingrediente: – 150 g carne tocata, – 1/2 kg spanac, – 100 g branza telemea, – 150 ml smantana, – un ou, – 50 g cascaval ras, – 150 ml suc de rosii, – 50 g unt Preparare: Spanacul fiert, trecut prin masina de tocat impreuna cu carnea, se amesteca cu branza rasa , smantana,