Brioșele sunt un desert minunat când trebuie să pregătești ceva rapid și delicios pentru cei mici. Una dintre variantele sănătoase ale acestui desert, propus chiar de specilista în nutriție și fitness Carmen Brumă, este rețeta de brioșe cu cremă brânză. Aceste brioșe pot fi și o ideea foarte bună de gustare pentru școală. Citește și:
Rețete de brioșe sunt nenumărate, acestea fiind un desert apreciat tocmai pentru că este ușor de preparat și de adaptat în funcție de gusturi, dar și de ingredientele pe care le avem la îndemână. Cu zahăr sau fără, cu fructe sau cu ciocolată, brioșele sunt potrivite atât pentru mese festive, cât și pentru oricare altă
Miezul dulce din gem de zmeură şi aspectul apetisant le fac irezistibile. Învață și tu să faci brioșe flori! Ingrediente pentru 16 bucăţi • Gata în 30 minute + timp de ornat şi de răcire • 555 calorii per bucată • 36g grăsimi ■ 150 ml iaurt natur sau lapte bătut ■ 3 ouă, bătute
Nu doar dulci și delicioase, ci și hrănitoare. Uite o rețetă de brioșe cu morcovi, numai bună pentru ocaziile speciale, când ai invitați copii. Ingrediente pentru 24 de mini-brioșe: 200 g morcovi o portocală o jumătate de ceașcă ulei de măsline (de preferință, extravirgin) 3 linguri de zahăr brun 2 ouă o ceașcă de făină
Nu trebuie să fii chef, ca să pregătești această rețetă de brioșe crocante, cu mere și mure. Poţi folosi orice fruct de sezon – și perele şi murele se combină perfect. Poftă bună la brioșe! 12 porţii • Gata 1 oră şi 20 minute • 352 calorii per porţie • 15g grăsimi • Ingrediente:
Poţi folosi orice fruct de sezon. Ingrediente pentru 12 porţii: ■ 150 g unt înmuiat, plus un cub ■ 225 g zahăr tos ■ 250 g făină cu factor de creştere, plus 1 lingură ■ 3 ouă, bătute ■ 100 g sos de mere ■ 3 mere acrişoare, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mici
Ingrediente: • 100 g făină • 100 g mălai • 100 g unt • 90 g zahăr • 60 g ciocolată neagră (cuburi mici) • 30 g zahăr din trestie (brun) • 15 g cacao • 150 ml lapte • 2 ouă mari • 1 pachet de drojdie • 1 plic de zahăr vanilat •
Ingrediente: 160 g faina 100 g zahar 1 ou 80 ml ulei 90 ml iaurt 1 plic praf de copt 100 g ciocolata 1 banana pasata esenta de vanilie Preparare: Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. Separat se mixeaza ouale impreuna cu uleiul, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se incorporeaza
Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 100 g unt 100 ml smantana esenta de rom 1 lingurita ness 2 linguri cafea macinata 3 lingurite cacao 2 linguri alune macinate 1 praf de copt 200 g faina Pentru decor: 100 g alune fara sare 50 g ciocolata Preparare: Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana,
Ingrediente: Ingrediente pt. 12 briose: 2 cani (de ceai) si jumatate de faina 1 cana si jumatate de zahar 1 plic praf de copt 1 lingurita de sare 1 cana de lapte esenta de vanilie (dupa gust) 2 oua 40-50 gr nuca pisata, sau stafide 12 forme de hartie specile pentru briose, sau forma de
Adauga colorantul alimentar in frisca si amesteca. Taie jeleurile verzi in doua, pentru a crea astfel ochii broscutei.
Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 3 linguri cacao 200 g fulgi ciocolata (preparati din ciocolata care se da pe razatoarea mare) un praf de copt 2 oua mici sau un ou mai mare 90 ml ulei ( jumatate de cana) 250 ml lapte esenta de rom Pentru ornat: restul de fulgi de ciocolata
Ingrediente: – 1/2 cani de unt sau margarina – 1/2 cani de zahar – 1 ou – 1 cana de banane pasate – 1 lingurita de vanilie – 1 si 1/2 cana de faina – 1 lingurita de praf de copt – 1/4 lingurita sare – 1/4 lingurita scortisoara – 3/4 cana prune taiate si
Ingrediente: – 2 cani de faina – 2 si 1/2 lingurite praf de copt – 2 linguri zahar – 3/4 lingurita de sare – 1/2 cana de caise taiate – 1/2 cana ulei – 1 ou batut spuma – 3/4 cana lapte Preparare: Amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea cu uleiul si caisele.
Ingrediente: – 1/2 cani de unt sau margarina – 1/2 cani de zahar – 1 ou – 1 cana de banane pasate – 1 lingurita de vanilie – 1 si 1/2 cana de faina – 1 lingurita de praf de copt – 1/2 lingurita praf de copt – 1/4 lingurita sare – 1/4 lingurita scortisoara