În această reţetă sănătoasă, gustoasă şi foarte uşor de preparat (pe care o puteţi servi copilului începând cu vârsta de 12 luni), tradiţionala folie de aluminiu, pe care toată lumea o foloseşte în bucătărie, este înlocuită cu succes de foaia de salată, mai naturală şi comestibilă.
Ingrediente:
• 1 morcov
• 100 g mazăre proaspătă sau 15 g de mazăre congelată
• 1/2 ceapă
• 30 g şuncă de calitate superioară
• 4 frunze de salată verde
• câteva scobitori sau aţă alimentară
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovul şi ceapa, apoi tăiaţi-le în bucăţi mici. Cutăţaţi mazărea. Fierbeţi la abur timp de 25 de minute morcovul, mazărea şi ceapa. Puteţi şunca şi legumele fierte într-un bol şi mixaţi.
Puneţi câte o lingură de piure în mijlocul fiecărei foi de salată şi formaţi câte o papiotă, fixând foile de salată cu ajutorul scobitorilor sau aţei alimentare. Gătiţi la abur papiotele aproximativ 5 minute, apoi scoateţi scobitorile sau ţăiaţi cu foarfeca aţa alimentară şi serviţi juniorul.
Sursa: la Cuisine de bébé