Ingrediente:
Pentru budincă:
• 300 g orez
• 200 g zahăr
• 1 l lapte
• 1 plic budincă de vanilie
• 4 ouă
• 300 g căpșuni
• 1 plic zahăr vanilat
• un praf de sare
• 1 lingură pesmet
• unt pentru uns tava
Pentru sosul de căpșuni:
• 4 căni căpșuni
• sucul de la 1 lămâie
• 3/4 cană zahăr
Mod de preparare:
Spălați bine orezul și puneți-l la fiert în lapte cu un praf de sare. Amestecați mereu timp de 15-20 minute până se leagă bine. Lăsați la răcit.
Între timp amestecați gălbenușurile cu praful de budincă iar albușurile le bateți spumă cu zahărul și zahărul vanilat. Turnați, amestecând ușor, albușurile peste gălbenușuri și compoziția obținută încorporați-o ușor în orez.
Ungeți o tavă cu unt și tapetați cu pesmet, turnați compoziția și coaceți la foc mic aproximativ 30-40 de minute. După răcire tăiați în bucăți și serviți cu sosul de căpșuni deasupra. Sosul se obține prin simpla mixare a ingredientelor în blender.