Ingrediente pentru o porţie:
• 1 ou
• 3-4 pălării de ciuperci (aproximativ 50g)
• 2 linguri de lapte
• câteva picături de suc de lămâie
Mod de preparare:
Spălaţi ciupercile, scoateţi picioruşele şi curăţaţi pălărioarele. Mărunţiţi-le pe acestea din urmă şi puneţi-le într-un bol, apoi adăugaţi cîteva picături de suc de lămâie, oul, laptele şi amestecaţi.
Pentru aromă, puteţi adăuga câteva fire de asmăţui (hasmaţuchi).
Pentru o coacere omogenă, turnaţi amestecul într-un vas ramekin (termorezistent, în care se găteşte şi se serveşte o singură porţie) de mărime medie.
Vasul se acoperă cu o farfurie şi se bagă la cuptor, într-o tavă cu apă. Omleta se coace în jur de 15 minute şi se serveşte caldă.
Sursa: la Cuisine de bébé