Ingrediente: cartofi carne de vita sau porc cateva linguri sos de rosii strecurat condimente (cimbru, piper, sare mare, etc) ulei o sfoara si o coala de hartie de copt Preparare: Se taie cuburi maricele cartofii si carnea astfel incat sa fie de marime egala. Carnea e bine sa o taiati cand e putin inghetata ca
Ingrediente: Aluat: 1 pahar lapte, 1 pahar apa, 1 pahar ulei, faina cat cuprinde, sare, drojdie. Umplutura: 1 varza potrivita, 3 cepe mari, ulei, cimbru, piper, sare, boia. Preparare: Se prepara un aluat folosind ingredientele de mai sus si se lasa sa dospeasca trei sferturi de ora Se caleste ceapa pana devine aurie, apoi se
Ingrediente: Aluat: 1 pahar lapte, 1 pahar ulei, 1 pahar apa, drojdie, 1 ou, sare, faina cat cuprinde. Umplutura: 50 g unt, 500 g branza telemea, 200 g branza dulce, 2 pahare zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua Preparare: Se prepara aluatul folosind ingredientele de mai sus si se lasa la dospit. Branza telemea
Ingrediente: 1/2 kg lapte praf, 500 g zahar, 1 pachet margarina, 200 ml apa, 3-4 linguri cacao Preparare: Se face un sirop din zahar, margarina si apa, se pun la fiert pentru 15-20 minute, pana se leaga asemenea mierii. Siropul se toarna peste laptele praf amestecat cu cacao. La alegere se pot adauga nuci, alune,
Ingrediente: 1 varza taiata feliute, frecata cu sare 1-2 ardei taiati feliute 3-4 rosii taiate rondele (sau 2 linguri bulion) 1-2 cepe Preparare: Se incinge cuptorul timp in care se unge tava cu putin ulei, apoi adaugam varza, ardeiul, rosiile, ceapa si pieptul de rata taiata bucatele. Amestecam, adugam o lingurita de vegeta, si 1-2
Ingrediente: carne de pui, 3 morcovi, 1 legatura patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, 1 pastarnac, 2 gogosari, 2 cartofi taiati cuburi, fidea, verdeata (patrunjel, telina), bulion Preparare: Carnea se spala si se pune la fiert o jumatate de ora, se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul tocat. Cand a fiert suficient se adauga cartoful si fideaua,
Ingrediente: un pachet spaghetti, 600 g branza dulce, 2 pahare zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua, un praf de sare. Preparare: Pastele se fierb apoi se scurg de apa. Se amesteca branza cu zaharul, vanilia, sarea, ouale si se adauga aceasta compozitie peste spagheti amestecandu-se pana la omogenizare. Amestecul se toarna intr-o tava si
Ingrediente: un piept de pui dezosat, 2 cepe, 2 gogosari, sare, piper, 2 linguri faina, bulion, verdeata, ulei Preparare: Pieptul se taie in fasii care se bat obtinandu-se snitelele. Se caleste ceapa apoi gogosarii, apoi snitelele, se adauga sarea, piperul si apa pentru a acoperi carnea. Se lasa sa fiarba iar apoi se desface faina
Ingrediente: 300 g branza de vaci 100 g branza telemea (data prin razatoare) 2 linguri margarina marar tocat fin 300 g sunca presata 200 g maioneza sare, piper Preparare: Se amesteca intr-un castron: branza de vaci, telemeaua, margarina, mararul, sarea si piperul. Se framanta bine pana cand se face ca o pasta groasa. Se umplu
Ingrediente: 3 linguri faina, 3 linguri smanatana, 3 oua, sare, 50 g unt, 150 g cascaval. Preparare: Amesteci 3 galbenusuri cu smantana, faina si sarea apoi adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor. Ungi o tava cu unt, o presari cu faina, apoi torni compozitia si o dai la foc mic. Dupa coacere rastorni foaia
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 oua 100 g susan 100 g faina 200 ml ulei condimente Preparare: Se spala aripioarele foarte bine. Se amesteca ouale cu condimentele, apoi se trece fiecare aripioara mai intai prin faina, apoi prin ou, si in final prin susan. Se prajesc in ulei incins. Se pot aduce pe
Ingrediente: 500 g carne vitel; 2 cepe; 2 morcovi; 1 pastarnac; 1 telina micuta; 1ardei gras rosu; 1ardei gras verde; 1 cartof; orez; bulion, bors; 1 ou; verdeata; sare Preparare: Se pune carnea la fiert. Cand incepe sa fiarba se indeparteaza spuma, pana se limpezeste zeama. Cand este pe jumatate fiarta carnea, se adauga si
Ingrediente: 2-3 dovlecei mai mici 3 oua 3 catei de usturoi marar patrunjel 8 linguri faina sare piper dupa gust ulei Preparare: Dovleceii se spala bine, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare si se lasa la scurs. Usturoiul, patrunjelul si mararul se toaca marunt. Se pun toate acestea intr-un bol, se
Ingrediente: 250 g unt, 100 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 300 g faina. Preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga nuca, apoi faina. Se framanta bine. Se iau bucati de marimea unei nuci, se ruleaza in palma, la nevoie se mai unge mana cu unt. Bastonasele facute se indoaie in forma
Ingrediente: o salata, 300g cartofi, 2 oua, o lingura de branza rasa , sare, piper, 2 linguri de faina, ulei Preparare: Se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu o lingura cu faina, cu ouale batute ca de omleta, cu o lingura de branza
Ingrediente: 3-4 cartofi mai mari fierti si apoi tocati cubulete 300-400 gr ciuperci 2, 3 lingurite de cascaval dat pe razatoarea mica 2 oua 2-3 ardei taiati feliute 1-2 catei de usturoi 1-2 cepe 1 lingura bulion marar, patrunjel Preparare: Se unge tava cu putin ulei, se adauga cartofii , ciupercile, ardeiul , ceapa, adaugam
Ingrediente: 500g varza rosie, 2 mere mari, 1 radacina mica de hrean, 3 linguri ulei, 1/2 ceasca otet indoit cu apa , 1/2 lingurita sare. Preparare: Se taie varza foarte fin, se sareaza, se amesteca cu ulei si otet. Apoi merele rase se amesteca cu varza. Se sareaza in salatiera, iar pe margine se presara
Ingrediente: 12 oua faina 500 ml. frisca vegetala 50 gr. ciocolata menaj alba zahar o esenta de vanilie praf vanilat un praf de copt o lingurita zeama de lamaie 250 ml lapte 300 gr capsune proaspete o portocala visine din compot Preparare: Se face un blat din 8 oua, 8 linguri de zahar, praful de
Ingrediente: 600 g struguri dulci, 200g frisca, 150 g zahar, 6 galbenusuri, 1 plic zahar vanilat zeama de la o lamaie. Preparare: Pasezi strugurii si strecori sucul. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, apoi incorporezi sucul de struguri, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Pui vasul pe baia de aburi pana se leaga bine crema, amestecand
Ingrediente: 1l piure de mere, 250 g miere de salcam, zeama de la 1/2 lamaie. Preparare: Alegi mere coapte, le speli, le cureti de coaja si de casuta cu seminte si le fierbi in apa. Cat sunt inca fierbinti, le pasezi printr-o sita deasa. Adaugi mierea si zeama de lamaie, amesteci bine si torni nectarul