Ingrediente: 1 kg de biscuiti simpli 1 kg mere 2 plicuri budinca de vanilie 1 cana zahar scortisoara 1 esenta de rom frisca pentru ornat. Preparare: Cureti merele de coaja si samburi, le tai in patru si le pui la fiert in apa cu zahar. Dupa ce au fiert le scurgi de apa si le
Ingrediente: 500 g branza de vaci, 2 catei usturoi, 250g cascaval, 250 g maioneza, sare. Preparare: Treci prin sita branza de vaci, iar cascavalul il dai pe razatoarea mai fina. Amesteci o lingura de cascaval ras cu branza de vaci, usturoiul pisat,sare dupa gust si maioneza pana se formeaza o pasta .Cu mana formezi bulgarasi
Ingrediente: 1kg cirese, apa, zahar Preparare: Ciresele se spala si se aseaza in borcane de 800 ml. Fiecare borcan se completeaza cu apa, apoi apa se rastoarna intr-o oala si se adauga zahar, cate 6 linguri pentru fiecare borcan. Apa cu zaharul se fierbe si cand se raceste se pune peste fructe. Borcanele se inchid
Ingrediente: piept de pui 1 morcov mare 1 telina 1 ceapa Preparare: Se curata legumele, se taie marunt. Se spala bine pieptul de pui, taiat cubulete. Se pune apa la fiert. Dupa ce a fiert apa, se adauga puiul, se ia spuma, apoi se adauga legumele. Se lasa sa fiarba bine. La sfarsit se adauga
Ingrediente: 600g faina, 200g zahar pudra pentru aluat, 150g zahar pudra pentru crema, 200g zahar tos pentru spuma, 4 oua, 1 pachet margarina, 1/2 pachet unt, 2 borcane gem de macese, 1 sticluta esenta rom, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 lingura cacao, lapte daca e nevoie (la aluat). Preparare: Foile: se freaca faina
Ingrediente: peste, faina de malai, sare, 4 catei de usturoi, suc de rosii Preparare: Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati si se sareaza. Se trece prin faina de malai si se prajeste in tigaie la foc potrivit. Usturoiul se piseaza si se adauga peste el suc de rosii. Se serveste cu mamaliga
Ingrediente: 400 g iaurt 2 oua 5 linguri zahar 1 praf de copt 200 g faina Preparare: Se pun ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul. Din aluatul obtinut se ia cate o lingura si se pune in uleiul incins. Gogosile sunt servite cand se racesc si se pudreaza cu zahar .
Ingrediente: 12 banane, 750 gr zahar, 3 cesti cu apa, suc de la o lamaie, 4 oua. Preparare: Se fierb bananele cu zaharul si apa si sucul de lamaie. Se pune amestecul in mixer si apoi se strecoara. Se amesteca galbenusurile cu mixerul pana se albesc si se adauga la crema de banane strecurata. Apoi
Ingrediente: 200 ml lapte 3 lingurite gris 2 linguri miere Preparare: Se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga in ploaie grisul si se amesteca incontinuu. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand este caldut se adauga mierea si se amesteca din nou. Nu puneti miere atunci
Ingrediente: 10 cartofi fierti 1 ceapa 5 linguri de maioneza 2 rosii sare, piper, verdeata Preparare: Cartofii fierti se taie cuburi, se adauga rosiile taiate felii, ceapa taiata solzisori, maioneza, sare, piper, verdeata si se amesteca bine.
Ingrediente: 2 oua 2 lingurite cu seminte de susan 2 linguri de apa verdeata sare, piper Preparare: Se bat bine ouale, se adauga 2 linguri de apa si semintele de susan. Se pune sare si piper dupa gust. Se prajeste omleta in ulei bine incins. Apoi se pune deasupra verdeata tocata marunt (marar sau patrunjel).
Ingrediente: 5 oua 50 gr unt 2 linguri mustar sare, piper patrunjel salata verde Preparare: Se fierb ouale, apoi se taie in jumatati. Galbenusul se scoate si se freaca cu unt, mustar, sare, piper, patrunjel tocat. Cu aceasta pasta se umplu albusurile si se aseaza pe foi de salata verde.
Ingrediente: cativa cartofi cativa morcovi usturoi (3-4 catei) sare, piper ulei (2-3 linguri) otet (2-3 lingurite) Preparare: Se curata cartofii si morcovii, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au racit legumele se piseaza usturoiul, se pune peste acestea impreuna cu sarea piperul, uleiul si otelul si se amesteca
Ingrediente: branza proaspata de vaci 1 galbenus fiert de ou 1 lingura unt verdeata, sare Preparare: Se freaca branza cu untul si galbenusul. Se adauga verdeata tocata si sare. Se pune pasta pe felii de paine prajita si se servesc cu ceai.
Ingrediente: 300 gr muschi tiganesc feliat 400 gr branza proaspata de vaci 2 lingurite seminte de susan 50 gr unt marar masline sare Preparare: Se amesteca branza cu untul, semintele de susan, mararul tocat marunt pana se obtine o pasta omogena. Se adauga sare dupa gust. Pe o felie de muschi tiganesc se pune o
Ingrediente: 300g sunca praga 300 g cascaval 3 linguri smantana 3 linguri faina 4 oua crude 4 oua fierte 1 rosie 1 ardei sare, piper patrunjel sau marar Preparare: Amestecam smantana, ouale crude si faina pana se omogenizeaza. Adaugam cascavalul ras, sunca, ardeiul si rosia taiate cubulete, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Turnam jumatate
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 100g zahar, 100g pesmet, 25g unt, scortisoara, nucsoara, praf de copt. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul oualele cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste dovleacul ras. Turnati budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata
Ingrediente: 3 oua 1 kg mere 4 linguri faina scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 plic zahar vanilat 150 g pesmet Preparare: Speli si cureti merele de coaja si samburi. Le maruntesti, adaugi ouale, scortisoara, bicarbonatul, zaharul vanilat si pui faina cat sa nu se desfaca compozitia. Lasi 20 min la rece. Pui pe
Ingrediente: 230 g margarina 350 g zahar 350 g faina 200g stafide 6 albusuri de ou 25 g zahar vanilat Preparare: Se bate margarina cu zaharul pana devine cremoasa . Se adauga albusurile, zaharul vanilat, stafidele si faina amestecand usor. Din compozitia ce rezulta se fac forme rotunde cu seringa de ornat pe o tava
Ingrediente: 300 g mazare 200 g porumb dulce 3 morcovi 5 cartofi 100 g sunca presata 1 castravete in otet 200 g maioneza sare, piper Preparare: Legumele se spala, se curata si se pun la fiert. Se toaca si se rastoarna intr-un bol, unde le amestecam cu porumbul dulce, castravetele si sunca taiata cubulete si