12 oua
faina
500 ml. frisca vegetala
50 gr. ciocolata menaj alba
zahar
o esenta de vanilie
praf vanilat
un praf de copt
o lingurita zeama de lamaie
250 ml lapte
300 gr capsune proaspete
o portocala
visine din compot
Se face un blat din 8 oua, 8 linguri de zahar, praful de copt stins cu o lingurita zeama de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 8 linguri de faina.
Crema: 250 ml lapte se pune la fiert, cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se adauga 4 galbenusuri de ou amestecate cu o jumate esenta de vanilie, 4 linguri faina, 4 linguri de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca bine, apoi se pune la fiert la foc mic amestecand continu. Se lasa sa dea 5-6 clocote apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Cand crema s-a racit, se adauga ciocolata menaj taiata cubulete mici. Blatul se taie in doua, se insiropeaza (cu un sirop din 100 ml apa o lingura de zahar, o jumate esenta de vanilie) apoi se aseaza crema intre cele doua parti formate. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza tortul cu felii subtiri de portocala, visine din compot si jumatati de capsuni.