cartofi
carne de vita sau porc
cateva linguri sos de rosii strecurat
condimente (cimbru, piper, sare mare, etc)
ulei
o sfoara si o coala de hartie de copt
Se taie cuburi maricele cartofii si carnea astfel incat sa fie de marime egala. Carnea e bine sa o taiati cand e putin inghetata ca sa va fie mai usor. Apoi bucatile de carne le puteti marina putin in cateva linguri de ulei, un strop de vin sau otet balsamic, condimente (sare mare , piper, cimbru, etc) sau le puteti folosi asa simple.
Ungeti bine o tava ca sa nu se arda si asezati in mijloc in forma de tabla de sah pe o coala de hartie de copt sau aluminiu bucatile alternate de cartofi si carne. Legati de jur imprejur cu o sfoara ca sa iasa mai apropiate.Turnati cateva linguri de sos de rosii strecurat pe deasupra si inveliti tabla de sah in foia de copt ca pe bomboana.
Dupa aproximativ o jumatate de ora incercati sa vedeti daca s-au patruns, si daca da, puteti sa lasati hartia desfacuta ca sa se rumeneasca pe desupra. Optional puteti pune cate un patratel de cascaval deasupra patratelor de cartofi, e delicios si accentueaza diferenta de culori intre patratele tablei de sah. Pofta mare!