Ingrediente: 4 rosii medii, 1 castravete, 1/2 telina mica, 1 morcov, 1 iaurt (cca 200 ml), 1 catel de usturoi, sare, piper, busuiocproaspat taiat marunt, ulei de masline. Preparare: Iaurtul, usturoiul si busuiocul se amesteca bine cu blenderul, se condimenteaza cu sare si piper si se pune crema intr-un bol. Castavetele, morcovul si telina se
Ingrediente: 2 catei de usturoi 400 g fructe de mare congelate zeama de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline sare, piper 125 g mozzarella felii 200 g sos de rosii 450 g aluat pentru pizza Preparare: Se curata usturoiul si se pune deasupra fructelor de mare. Se adauga zeama de lamaie, 2 linguri
Ingrediente: 1l lapte (3.5% grasime) zeama de la o lamaie Preparare: Se fierbe laptele in 2-3 clocote, se lasa 5 minute la racorit, apoi se adauga zeama de lamaie. Se strecoara branzica de zer si se poate consuma imediat. Atentie sa nu fie prea fierbinte. Cu zerul ramas eu fac painica la masina de facut
Ingrediente: Pentru blat: 700 gr biscuiti 200 gr unt 200 ml suc din compot (orice compot pe care doriri sa il puneti in crema) 3-4 linguri cacao 1 lingura esenta de rom 200 gr nuca pisata Pentru crema: crema de la Dr. Oetcker – Paradis tropical Pentru fondant: miere lapte praf coloranti alimentari Preparare: Biscuitii
Ingrediente: 6 oua, 50 g unt, 100 g smantana, frunza de patrunjel, 100 g sunca slaba, castraveti acri, sare, piper, mustar. Preparare: Intr-un vas cu apa rece si putina sare, se aseaza ouale si se pun la fiert. Ouale cu coaja subtire pot plesni daca se pun direct in apa fierbinte, prin urmare nu se
Ingrediente: 5 felii groase de paine 50 gr unt 50 gr sunca de Praga 50 gr cascaval o rosie un castravete cateva masline o feliuta de morcov Preparare: Feliile de paine, dupa ce au fost unse cu unt, se asaza pe o farfurie, dandu-le o forma rotunda. Se asaza apoi peste, feliile de sunca de
Ingrediente: un piept de pui dezosat o paine normala cateva baghete mici 100 gr masline negre fara samburi o legatura ceapa verde 50-100 gr cascaval ras 2 ardei capia rosii copti 1 ou sare, piper folie de aluminiu Preparare: Pieptul de pui se da prin masina de tocat, sau puteti folosi robotul de bucatarie. Ceapa
Ingrediente: 30-40 gr. unt o jumatate de franzela (7 felii) 2 rosii potrivite o ceapa de apa 10-12 felii de kaizer 7 feliute de branza vaca 7 felii sunca de Praga 30 gr cascaval o folie aluminiu Preparare: Franzela de taie in felii mai groase, dar nu pana la capat. Ele trebuie sa ramana prinse
Ingrediente: 1 pui intreg, ulei de masline, cimbru, un pahar de vin alb, usturoi, unt Garnitura: legume diverse, dupa preferinte Preparare: Se ia un pui intreg, se spala bine, dupa care se unge tot cu ulei de masline si pe exterior si pe interior. Condimentam peste tot cu condiment special de pui, presaram si cimbru,
Ingrediente: un piept mare de pui dezosat 3 lipii mari 3 castraveti murati o cutie mare de smantana o legatura de marar 4-5 felii de sunca de Praga 2 catei de usturoi 2 linguri de mustar 2 galbenusuri de ou sau putina maioneza sare Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare.
Ingrediente: 4 l apa plata 0,5 kg zahar 250-300 gr coacaze proaspete cateva cuburi de gheata pahare racite paie Preparare: In 4 litri de apa dizolvam jumatate de kilogram de zahar si adaugam 250-300 grame de coacaze. Se lasa sucul intr-un borcan de sticla deschis, o jumatate de zi la soare la fermentat. Se consuma
Ingrediente: 500 g faina, 800 g dovlecei, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g cascaval, 2 fire maghiran, ulei, sare, o cescuta orez, 2 oua Preparare: Faci un aluat din faina, sare, 3 linguri ulei si apa calda. Pui aluatul intr-o folie de plastic si-l lasi sa creasca timp de 30 min. Fierbi orezul
Ingrediente: Se pregateste din 3 foi: 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina. 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc
Ingrediente: Ingrediente pt. 12 briose: 2 cani (de ceai) si jumatate de faina 1 cana si jumatate de zahar 1 plic praf de copt 1 lingurita de sare 1 cana de lapte esenta de vanilie (dupa gust) 2 oua 40-50 gr nuca pisata, sau stafide 12 forme de hartie specile pentru briose, sau forma de
Ingrediente: Ingrediente blat: 700 gr biscuiti 200 gr unt 200 ml suc din compot 3 linguri cacao Ingrediente crema: 100 gr zahar pudra 7 foi de gelatina 250 gr iaurt 250 gr smantana o cutie ananas (compot) o lamaie un pachet frisca 150 ml lapte Ingrediente figurine: fondant coloranti alimentari nuca cocos verde Preparare: Biscuitii
Ingrediente: 2 kg spanac 2 cepe mari 2 linguri ulei sau o nuca de unt sare, piper, bulion Preparare: Spanacul se curata si se spala, apoi se pune la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Ceapa se taie marunt, apoi se caleste in ulei sau unt. Dupa ce spanacul s-a fiert, se adauga peste
Ingrediente: 2 lipii mari 2 pulpe de pui 3,4 castraveti 2 rosii o ceapa mica o portie medie de cartofi prajiti maioneza facuta in casa sare, ketchup dulce si picant Preparare: Cele doua pulpe de pui se prajesc la gratar sau in ceaun. Dupa ce sunt gata, se curata de pe os si se taie
Ingrediente: 600 gr pulpa de porc 3 ardei grasi 2 cepe 1 cutie rosii in bulion 2 capatani de usturoi 3 linguri vin rosu sec ulei condimente (sare, oregano, cimbru, piper) patrunjel Preparare: Carnea de porc se taie in cuburi potrivite si se pune la prajit intr-o tigaie. Ceapa se caleste si ea, dar separat.
Ingrediente: 3 galbenusuri de ou un pachet de unt 300 gr faina un varf de cutit de sare 100 gr zahar 2 pliculete zahar vanilat o cutie compot de piersici 2-3 mandarine mici 2 plicuri crema pentru tarta 1 plic gelatina Tort Gelee 500 ml lapte Preparare: Se pune faina intr-un castron, si se adauga
Ingrediente: 5 bucati ceafa de porc o cutie rosii bucati in bulion 2 capatani de usturoi 50 ml vin rosu sec 400 gr mix legume congelate sare, piper, condimente carne de porc Preparare: Ceafa de porc se taie felii, cam cat un deget de groase, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Usturoiul se taie