Ingrediente blat:
700 gr biscuiti
200 gr unt
200 ml suc din compot
3 linguri cacao
Ingrediente crema:
100 gr zahar pudra
7 foi de gelatina
250 gr iaurt
250 gr smantana
o cutie ananas (compot)
o lamaie
un pachet frisca
150 ml lapte
Ingrediente figurine:
fondant
coloranti alimentari
nuca cocos verde
Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender, eu asa am procedat. Untul se pune intr-o cratita la topit, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sucul de la compotul de ananas (200 ml) si se da in clocot. Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati si cacaoa, apoi biscuitii si amestecati bine. Dupa ce s-a racit, intindeti biscuitii pe un platou, pentru a forma blatul.
La crema procedati astfel: Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Iaurtul se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie, apoi se adauga gelatina dizolvata si smantana. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se intinde pe toata suprafata blatului de biscuiti, apoi se presara fructele din compot. Se tine la rece circa 2 ore. Intre timp va ocupati de figurine. Pentru aniversarea fiului meu Alex (3 ani), am ales sa fac personajele din Sesame Street.
Procedati astfel: pentru fondant folositi lapte praf si miere. O lingurita de miere, una de lapte praf si tot asa. Pentru personaje am folosit 50 lingurite de lapte si 50 de miere. Se framanta bine,pana devine ca o plastelina, se coloreaza in functie de personaj si apoi se modeleaza. Ar fi de preferat sa le faceti cu o zi sau 2 inainte, sa se intareasca fondantul. Dupa ce a stat la rece tortul, se imbraca in frisca si pe suprafata lui se presara nuca de cocos verde, in cazul meu, pentru a imita iarba. Asezati apoi figurinele.