Ingrediente: un piept de pui, legume congelate, ciuperci, o vanata mare, o rosie, sare, piper, o cana orez cu bob lung, patrunjel verde, ulei, unt. Preparare: Orezul il fiebem separat in apa, folosind o parte orez si trei parti apa. Pieptul de pui il taiam bucati, il condimentam si il prajim. Vinetele le taiem rondele
Ingrediente: 1 pachet aluat foetaj, 500 g branza dulce, 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, stafide, esenta de rom Preparare: Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom, timp de 2 ore. Branza dulce se amesteca cu zaharul, vanilia si stafidele. Aluatul se decongeleaza, se intinde si se imparte foaia in
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 12 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 12 linguri faina Umplutura: 500 g frisca, 6 galbenusuri, 250 g zahar, 250 g unt. Glazura de ciocolata Preparare: Blatul: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ),
Ingrediente: 4-5 salate, 4 catei de usturoi, o bucata slanina afumata, 1 l lapte dulce fiert, 2 oua, 3-4 linguri smantana, marar. Preparare: Slanina se taie felii si se caleste putin cu usturoiul pisat, salata se spala foarte bine, se rupe bucati si se adauga peste slanina. Dupa ce s-a inmuiat adaugam laptele, 4-5 cani
Ingrediente: 3 morcovi, 1telina, 2 radacini de patrunjel, 2 cartofi, 1 lingura maioneza, un piept de pui, 2 castraveti acri, mazare boabe, sare, piper, un iaurt. Preparare: Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu morcovul, telina si patrunjelul. Cand sunt aproape gata adaugam cartofii. Pieptul de pui il taiem cuburi, la fel procedam
Ingrediente: 2 rosii, 2 castraveti, 1 ardei gras, salata verde, mazare boabe, telemea, sare si piper dupa gust, 3 linguri ulei de masline, zeama de la 1 lamaie. Preparare: Se curata castravetii si se taie felii, salata se rupe, se taie rosiile si ardeiul gras solzi. Se pun intr-un bol, deasupra se pun cuburi de
Ingrediente: piscoturi un compot de ananas rondele frisca bomboane pentru decor Preparare: Se imbraca un castron cu o folie de celofan si se aseaza pe ceolofan rondelele de ananas, astfel incat sa obtinem un decor frumos pentru rochia printesei. Acoperim cu un strat de frisca, apoi asezam un strat de piscoturi insiropate in compotul de
Ingrediente: un pachet mic piscoturi de sampanie taiate pe jumatate un compot de cirese cateva mere frisca gelatina de culoare rosie Preparare: Intr-o forma de inima tapetata cu folie de celofan se aseaza pe margine piscoturile taiate in jumatate, iar in mijloc ciresele din compot carora in prealabil le-am scos samburii. Peste cirese am asezat
Ingrediente: 4 oua 7-8 linguri de zahar 500 g branza mascarpone 3 ceasca cafea 100 ml vin rosu (coniac) 400 g piscoturi cacao esenta de rom Preparare: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.Intr-un bol separat se bat
Ingrediente: 150 g faina 3 oua 1 iaurt praf de copt 5 linguri ulei de masline 150 g sunca 10 ciuperci fierte in prealabil 150 g cascaval ras 50 g branza de burduf 150 g pasta de rosii masline fara samburi sare, piper Preparare: Se taie sunca cubulete si ciupercile felii. Se bat ouale, se
Ingrediente: 1/2 kg de faina 250 ml de smantana 100 g unt 8 galbenusuri 120 g zahar 40 g drojdie zahar vanilat sare (o jumatate de lingurita) 8 albusuri zahar vanilat 300 g zahar 350 g de nuci macinate putin rom Preparare: Drojdia se amesteca foarte bine cu zaharul si putina apa calda (o lingura,
Ingrediente: un castravete mare o cutie branza Almete 2 rosii o maslina Preparare: Castravetele se curata de coaja si se taie in felii mai groase. Rosiile se taie si ele in felii groase. Se pune o felie de cstravete unsa cu branza Almete, o felie de rosie si tot asa pana se formeaza omida. Ochii
Ingrediente: 100 gr masline negre mari fara samburi o cutie Almete un morcov scobitori Preparare: Se iate o fasie mica din maslina, pe lung, apoi se umple cu almete. In felul acesta se formeaza burtica alba. Din morcov, se taie cateva felii pentru picioruse si pentru palarii, care se prind cu scobitori.
Ingrediente: un piept de pui dezosat 200 gr porumb fiert 2-3 castraveti bulgaresti sau murati 200 gr ardei rosu copt 3 andive 300 gr maioneza sare, piper Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare. Castravetii, ardeiul copt si andivele, se taie in cubulete mici. Se pun intr-un bol si se adauga
Ingrediente: un pachet aluat 500 gr carne tocata amestec (porc si vita) un ou o ceapa sare, piper Preparare: Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt si oul. Se condimenteaza. Aluatul se taie in patratele cam de 2 degete lungime, in mijloc se pune putina carne si apoi se impacheteaza. Puteti face diverse forme. Se
Ingrediente: 5 felii paine toast 2-3 felii de branza unt o rosie mare cascaval ras Preparare: Feliile de paine se prajesc in prajitorul de paine, se ung cu unt, apoi se adauga branza si rosiile, taiate marunt si se presara la suprafata cascaval ras. Se mai baga un pic in cuptorul cu microunde, cat sa
Ingrediente: 3- 4 felii de branza de vaca, nesarata 3-4 felii de paine prajita Preparare: Se iau feliile de branza si se prajesc intr-o tigaie de teflon, pana capata o culoare caramizie. Se servesc cu paine prajita, rosii si ceapa. Pofta buna!
Ingrediente: 200 gr nuca de cocos 50 gr nuca 80 gr zahar pudra cu gust de vanilie 2 pliculete zahar vanilat 2-3 picaturi esenta vanilie 100 gr lapte praf o jumatate pachet de unt 1 foaie napolitana crocanta Pentru batoanele invelite in ciocolata, aveti nevoie de un pachet de glazura, sau puteti topi cateva tablete
Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute; 1 lingura de otet de mere; 1 lingura de ulei de susan; 1 lingura de miere; 1/2 de lingurita praf de condiment chinezesc cu cinci arome; 1 lingura ulei de masline; 6 fire de ceapa verde, tocate; 125 gr germeni de soia; 1/2 de ardei gras rosu,
Ingrediente: 400 g pastai verzi, 150 g sfecla, 1 mar mediu, 1 conserva de ton bucati, 50 g samburi de nuca, 1 lingura de mustar, 1 lingura de otet balsamic, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper, verdeata pentru ornat. Preparare: Sfecla se fierbe in apa cu sare, la fel si pastaile (daca nu