Ingrediente: 5 oua 5 linguri de zahar 5 linguri de ulei 5 linguri faina un praf de copt zahar vanilat un compot de ananas ciocolata pentru decor zahar colorat pentru ornat 2 plicuri de frisca lapte Preparare: Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune uleiul
Ingrediente: 600 g faina, 150 ml ulei, 2 oua, 100 ml lapte, 200 g zahar, coaja de la 1/2 lamaie, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare. Preparare: Intr-un castron se amesteca ouale intregi cu zaharul si coaja de lamaie, se adauga treptat uleiul in fir subtire, ca la maioneza, amestecand mereu cu
Ingrediente: 1 ceasca orez, 3 linguri zahar, 4 cesti lapte, un praf sare, 2 galbenusuri, 1 lingura unt, 6 piersici, 4 linguri zahar pentru sirop, 4 albusuri, 200 g zahar Preparare: Fierbi orezul cu laptele, adaugi untul si galbenusurile, dupa care amesteci si tii la cald. Fierbi piersicile taiate in jumatate intr-un sirop de zahar
Ingrediente: un cub drojdie o lingurita rasa de sare 2 linguri pline de miere 250 ml lapte cald 500-550 gr faina 25 gr unt Preparare: Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Untul se topeste. Intr-un bol se pune faina, sarea si cu drojdia inmuiata, se face o coca, ce se lasa sa dospeasca
Ingrediente: Pentru blat: 6 albusuri batute, 250 gr zahar, 250 gr nuci taiate, 2 lingurite cacao. Pentru crema: 6 galbenusuri, 250 gr zahar, 2 lingurite cacao, 100 gr unt Preparare: Amesteci ingredientele pentru blat si coci la foc mic. Pentru crema, bati foarte bine untul cu mixerul, apoi adaugi celelalte ingrediente pe care le-ai fiert
Ingrediente: 1kg cartofi, 2 cepe, 4 oua, bulion, 200 gr branza, 2 rosii, 1castravete in otet, 3 linguri mari de smantana, marar, condimente (busuioc, sare, piper, boia de ardei dulce), margarina Preparare: Se fierb cartofii si 3 oua. Se da prin razatoare branza, se taie cubulete rosiile, se taie foarte marunt castravetele, se taie si
Ingrediente: 1l lapte 300 g zahar 500 ml frisca 40 g gelatina 2 linguri amidon stafide, fructe Preparare: Se amesteca laptele, zaharul, amidonul, gelatina la foc mic pana da in clocot. Apoi se da compozitia la racit. Intre timp se taie fructele si se bate frisca. Atunci cand s-a inchegat compozitia cat sa nu se
Ingrediente: 1 piept de pui, 5 cartofi, 2 rosii, 1 ceapa, sare, piper, 2 oua, smantana vegetala, patrunjel Preparare: Dai pieptul de pui prin masina de tocat sau prin robot, iar cartofii ii tai felii. Dai ceapa pe razatoarea mica, scurgi de zeama si o amesteci cu piper, sare si 1 ou. Iei un vas
Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahar tos, 4 oua, 3 linguri zahar, 1 kg de mere, visine proaspete sau din compot (fara samburi), 1 plicult de zahar vanilat, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet, frisca si ciocolata pentru ornat. Preparare: Se unge o oala/cratita (de 5 kg capacitate) cu 150 g de unt si
Ingrediente: 500 gr faina un cub drojdie 150 ml lapte sare 250 gr salam sasesc 200 gr kaizer 150 gr ciuperci 2 rosii un ardel gras rosu un ardel gras verde 100 gr masline fara samburi 300 gr cascaval piper, oregano, condimente pizza 1lingura bulion sau suc rosii Preparare: Se cerne faina, se incalzeste un
Ingrediente: 1 litru lapte 12 linguri pline de gris 25 g unt de cocos (sau unt obisnuit) 250g zahar 200 g nuca de cocos vanilie zahar vaniliat 2 plicuri nuca de cocos pentru ornat bomboane boni-bon Preparare: Se pune laptele la fiert cu zaharul si cand a inceput sa fiarba bunem grisul in ploaie, cand
Ciorba de miel este unul din felurile traditionale de mancare pentru masa de paste si in general, nu lipseste din nicio casa. Iata cum sa gatesti cea mai buna ciorba de miel pentru intreaga familie. Ingredienteciorba de miel pentru ciorba de miel 1 1/2 kg carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada), 100 g.
Ingrediente: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, bulion, apa, sare, piper, oregano Preparare: Se spala pupla de miel si se aseaza in tava. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se pun pe langa si peste miel. Se face un sos din uleiul de masline, bulion, sare, piper, apa si oregano
Ingrediente: 500 g piept de pui, 150 g ciuperci crude (sau de la conserva), 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 ardei iute, 2 cepe medii, 2 linguri de ulei, sos de soia, 1 lingurita de amidon, un cub de concentrat de vita, 1 catel de usturoi, o lingurita de amestec de condimente.
Ingrediente: 500 g zmeura 100 g zahar tos 300 ml frisca lichida 300 g iaurt natural 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri zahar brun Preparare: Se fierb fructele impreuna cu zaharul tos intr-o cratita, la foc mic, 3-4 minute, pana cand se dizolva zaharul. Se ia vasul de pe flacara si se lasa continutul
Ingrediente: 3 oua 5, 6 linguri de zahar (dupa cum dorim, mai dulce sau nu) 2 cani lapte batut 2 cani cu malai o jumatate cana cu faina alba 50 ml ulei o lingurita de sare 500 grame branza de vaci scursa 250 g branza de oi sau cas 1 ligurita dicarbonat stins cu lamaie
Ingrediente: ulei, 1 ceapa, 2 morcovi, 2 ardei, o jumatate de telina, 2 radacini de patrunjel, piper, marar si boia. Pentru perisoare: o jumatate piept de pui, o mana de orez, 2 linguri apa, un albus de ou, piper, marar o lingura de faina Preparare: Am calit ceapa cateva minute pana s-a aurit usor, am
Ingrediente: 10 cartofi, 5 oua, 1 castravete mare, 4 rosii, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper si boia Preparare: Se fierb cartofii in coaja, impreuna cu ouale si putina sare.Cand sunt gata se trec prin jet de apa rece si se curata.Cartofii se taie cuburi mai mari si oualele se taie feliute. Castravetii, rosiile,
Ingrediente: 1 piept intreg de pui, 2 oua, 2 linguri faina, sare, piper, boia, curry, ulei 200 g orez, 1 ceapa, 1 ardei gogosar, 1 morcov, marar, patrunjel. Preparare: Pieptul de pui se feliaza in mai multe bucati, se bate cu ciocanul de snitele, peste fiecare felie se presara sare si piper si se unge
Ingrediente: 12 oua, 12 linguri faina, 500 g zahar, esenta de vanilie, 1l frisca lichida, compot de ananas, portocale, colorant alimentar verde 2 cubulete ciocolata menaj Preparare: Blatul: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu 4 linguri de zahar si se amesteca cu gabenusurile batute si cu 4 linguri de faina. Compozitia se