Ingrediente: 1kg ciuperci, 2 cepe, 4 rosii, 2 linguri de unt, o lingurita de faina, verdeata, sare Preparare: Ciupercile se curata si se spala. Se taie in bucati. Ceapa se taie rondele si se caleste usor, in unt. Se adauga ciupercile si se acopera cu apa. Cand a scazut toata apa, se adauga faina si
Ingrediente: 500 g file de peste, 50 g icre, 50 g franzela, 150 ml ulei, 150 g ceapa, 1g sare de lamaie, 50 g masline, 4-5 castraveti murati, 100 g morcovi, 100 g telina, 15 g zahar, 50 ml otet, 20 g unt, 100 g maioneza, 2 legaturi de patrunjel verde, sare, scortisoara si enibahar
Ingrediente: 1.5 kg peste oceanic 600 g ciuperci proaspete 200 g ceapa 2 oua 2 legaturi verdeata 100 g pesmet alb 100 g faina ulei piper, sare Preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Ciupercile se taie julien, se fierb in apa cu sare, se scurg bine, se adauga la ceapa si
Ingrediente: Aluat: un pahar de faina, o lingura zahar, 2 linguri de unt, un praf de bicarbonat, un ou, 1/2 pahar de smantana Umplutura: 1/2 kg capsuni Crema: 3 oua intregi, un pahar zahar, 1/2 pahare de smantana Preparare: Capsunile se spala si se lasa la scurs o jumatate de ora intr-o sita. Se pune
Ingrediente: 200 g nuci, 4 albusuri, 4-8 tablete zaharina, coaja de lamaie dupa gust Preparare: Albusul se bate spuma; cand se tine singur pe tel, se adauga nucile macinate; coaja de lamaie si zaharina dizolvata in 1/2 lingurita de apa. Se amesteca totul foarte usor. Se toarna cu cornetul gramajoare pe hartie unsa cu unt,
Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g faina, 4 oua, 500 ml lapte, 200 ml ulei, ceapa, 100 g unt, 500 g smantana, sare si piper dupa gust Preparare: Din faina, oua, lapte si sare se prepara o compozitie de clatite din care se fac foi. Intr-un vas se caleste in unt mai intai ceapa taiata
Ingrediente: piept de pui, oua, cascaval, lapte, sare, unt, faina Preparare: Se fierbe pieptul de pui apoi se taie in cubulete mici si se rumeneste in putin unt incins. Se prepara in paralel un aluat de clatite din oua, lapte si faina (in functie de cantitatea de carne pe care o aveti).Se fac clatite din
Ingrediente: 150g ciuperci, 4 bucati de carne de porc, 80g unt, 70g smantana, un pahar de vin, parmezan ras, 2 linguri pesmet, usturoi, patrunjel, piper, sare dupa gust Preparare: Ciupercile se taie in bucati, se pune usturoiul si se prajesc in unt timp de 3 minute. Bucatile de carne se condimenteaza si se prajesc la
Ingrediente: 1kg de peste mic, 150 ml ulei, 2-3 cepe, o jumatate capatana de usturoi, verdeata, coaja de lamaie, 1 lingura de bulion, 250 g cartofi, 2 lingurite de faina, sare, piper boabe Preparare: Ceapa se curata, se toaca marunt si se inabusa in untelemn. Se adauga peste ea cartofii si apa si se fierb
Ingrediente: 3 linguri de ulei, 2 lingurite zeama de lamaie, 1 lingurita apa, piper, sare Preparare: Ingredientele se pun intr-o ceasca mai mare apoi se bat cu furculita pana se omogenizeaza bine. Se foloseste la salatele de legume.
Ingrediente: 500 ml apa, 100 g cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, ulei, sare, verdeata, eventual smantana (iaurt). Preparare: Se pun la fiert apa cu uleiul si sare (1-2 g). Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, si radacina de patrunjel, curatata si spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun cartofii, curatati,
Ingrediente: 500 ml apa, 70 g morcov, 70 g telina, patrunjel, un ardei gras, o rosie, frunze de patrunjel, zeama de lamaie, sare, ulei (unt) Preparare: Zarzavaturile curatate si spalate se pun in apa rece. Se fierb 1 ora (pana se inmoaie bine), apoi se strecoara si se paseaza, dupa care se pun din nou
Ingrediente: Aluat: 250 g faina, 150 g unt, 250 ml lapte, 50 g zahar, 8 oua, sare. Crema: 250 g zahar, 125 g faina, 750 ml lapte, 6 oua, 2 plicuri zahar vanilat Preparare: Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, zaharul sa sarea. Cand a dat in clocot, se pune toata faina deodata
Ingrediente: 2 morcovi, 1 pastarnac, o radacina de patrunjel, 2 cepe, telina, 2-3 cartofi, o mana de fasole verde, o mana de mazare, 2-3 frunze de varza, 2 ardei grasi, un dovlecel, 2-3 bucatele conopida, 100g unt, o lingura faina, sare, patrunjel verde, 2 l apa Preparare: Legumele se curata, se spala si se asaza
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa de marime media, tocata 1 lingura de faina alba 1 lingurita de sare 3 cesti de lapte degresat (sau cu 1% grasime, sau lapte de soia) 2 linguri de amidon de porumb 1 1/2 cesti de branza Cheddar cu continut redus de grasime, data pe razatoare
Ingrediente: 1/2 ceasca de pesmet (preferabil proaspat) 1/2 ceasca de lapte 1 kg de carne tocata, diverse sortimente (ex. vita, miel sau porc amestecate) 1 ou, batut usor 1/4 ceasca de parmesan proaspat ras 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat 1/2 lingurita de usturoi tocat marunt 1 Ceapa, tocata 1 Morcov mai mic, tocat 1
Ingrediente: 100 g salam 100 g pastrama 1 castravete 1 rosie 1 ardei 100 ml ketchup 1 varf linguritza sare 1 varf lingurita piper 1 varf lingurita chilli 2-3 cubulete branza topita 2-3 oua 250 g faina Preparare: Se face aluatul de clatite normal. In timp ce clatitele se fac preparati si compozitia pentru care
Ingrediente: 1 pulpa de miel, slanina afumata, usturoi, lamaie, 50 ml ulei, sare Preparare: Pulpa de miel se curata de pielite, se spala in mai multe ape, se sterge cu un stergar, se freaca cu lamaie, se sareaza si se lasa sa stea doua ore. Se impaneaza pulpa cu slanina si usturoi, se unge cu
Ingrediente: 600 g faina, 8 oua, 1.6 l lapte, 300 ml sifon, 750 g branza de vaci, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 ml ulei, 100 g zahar pudra, coaja de lamaie, sare. Preparare: Din faina, lapte, sifon, 6 oua, sare, 50 g zahar si un plic de zahar vanilat se prepara o
Ingrediente: 1 varza 6 felii de sunculita 1 ceasca de ceapa tocata 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de boia 2 cesti de smantana 1/2 lingurita de seminte de chimen Preparare: Indeparteaza frunzele exterioare si, mai apoi, mijlocul verzei taind-o pe jumatate si scotand cu cutitul partea acea alba si tare din centru fiecarei jumatati.