Ingrediente: 1 mar, 1lingurita de zahar, 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet, cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoarea de sticla. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau
Ingrediente: cateva felii de paine; 2 ficatei de pasare; 1 ardei gras rosu; 10 masline negre; 1 ou Preparare: Se fierb ficateii si se paseaza bine cu un praf de sare, se fierbe bine un ou si se scoate galbenusul si se paseaza impreuna cu ficateii. Puteti adauga si un varf de cutit de unt
Ingrediente: Pentru 6 portii: 600 g carne pasare, 80 g ceapa, 50 g morcov, o radacina de patrunjel, 5 lingurite unt (ulei), 2 lingurite faina, 100 ml lapte, supa de carne. Preparare: Bucatile de carne se fierb impreuna cu zarzavatul tocat. Separat, intr-o cratita, se incinge untul, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu
Ingrediente: 250 g dovlecel, 100 g morcovi, 50 g pastarnac, 30 g ceapa, unt (ulei), 10 g orez, 600 ml apa, 10 g faina, 50 g smantana, sare, patrunjel Preparare: Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie
Ingrediente: 1 rata, 150 ml ulei, 2 kg varza murata, 400 g rosii, piper, sare. Preparare: Rata se sareaza, se unge cu ulei si se frige la cuptor. In timpul frigerii se stropeste cu apa formata in tava. Dupa ce este fripta, se lasa sa se raceasca si apoi se transeaza. Se desfac foile de
Ingrediente: o varza potrivit de mare, 1-2 cepe, 2 morcovi, un pastarnac, o radacina patrunjel, 150 g smantana, 60 g unt, 2 l apa sau zeama de carne, 2 linguri orez, sare Preparare: Se curata varza, ceapa, si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt,
Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 legatura patrunjel verde, 30 ml otet, ulei, sare. Preparare: Se curata dovleceii, se taie felii, se pun intr-o cratita de marime potrivita, se toarna putina apa, 3 lingurite de otet, 2 linguri de ulei, sare. Se acopera cu un capac si se fierbe inabusit, pana ce apa scade si dovleceii
Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui dezosate, sucul si coaja tocata de la 1 lamaie verde 1 lingura de ulei de susan sau floarea soarelui 2 linguri de sos de soia 2 linguri de usturoi tocat marunt 1 lingurita de ardei iute tocat (la borcan sau proaspat) 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
Ingrediente: 300 g spanac zahar, 10 g unt, 1/2 lingurita faina, lapte 100 ml, sare 2 g. Preparare: Se alege spanacul si se spala in cateva ape, se pune intr-o cratita si se inabusa in zeama lui, fara apa, pana se inmoaie (circa 15 min), adaugandu-se zaharul. Cand spanacul s-a inmuiat, se trece prin sita
Ingrediente: 500 g ciuperci, o ceapa, 200 g smantana, o lingurita de faina, sare, piper Preparare: Se spala ciupercile. Se taie potrivit de mari. Se toaca ceapa marunt si se pune impreuna cu ciupercile taiate, cu unt, intr-o cratita, pe foc, sa se inabuse bine, pana scade toata apa lasata de ciuperci. Se adauga sare,
Ingrediente: 200 g de branza de vaci un galbenus de ou 2 1/2 linguri de gris 20 g zahar gem Preparare: Amesteci bine branza cu oul, adaugi zaharul si grisul si freci amestecul. Iei din compozitie cate o lingurita si o torni intr-o cratita cu apa clocotita, apoi ii lasi la fiert 5-10 minute. Cand
Ingrediente: Blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina Crema de zahar ars: 10 oua 9 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 litru lapte Iti mai trebuie: frisca, fructe pentru ornat Preparare: Blatul: Se bat cela 6 albusuri spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie, se pun in tava rotunda
Ingrediente: 20 g piept de pui; 1 morcov; 1 nap; 1 mana de fasole verde extra-fina; 1 mana de boabe de mazare; 1 frunza de patrunjel; 1 cubulet de unt; sare Preparare: Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici.
Ingrediente: 1 I apa, 400 g legume diverse, 10 g faina, 10 g unt (ulei), 1 galbenus ou sare Preparare: Legumele se fierb si se paseaza. Dupa ce a fost strecurata, zeama se pune din nou la fiert. Separat, se prepara un sos alb din faina, simpla sau rumenita, care se dilueaza la rece cu
Ingrediente: 1.5 kg cartofi, 250 g ciuperci, o ceapa, 3 linguri ulei, 3 linguri faina, o ceasca smantana, 3 oua, 25 g pesmet, verdeata, sare si piper dupa gust Preparare: Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata, se taie felii subtiri. Separat, se caleste ceapa cu faina si feliile de ciuperci, se amesteca
Ingrediente: 1 vanata medie, 1 dovlecel, 1 cutie mica de porumb, 2-3 morcovi, 2-3 cepe, 5-6 catei usturoi, 1 cutie cu ciuperci, brocolli, 3-4 rosii mici sau 1-2 rosii mari foi de placinta sare, piper, unt Puteti folosi orice fel de legume aveti in casa, sau amestecuri mexicane de legume congelate. Preparare: Se spala legumele,
Ingrediente: 1.125 l lapte 7 oua 10 lingurizahar 3 pliculete zahar vanilat zahar pentru ars 8 linguri sare Preparare: Laptele in care s-a pus zaharul vanilat se fierbe incet. Se da deoparte si se acopera pentru a nu-si pierde aroma. Ouale sparte se pun intr-un vas cu zaharul si se bat bine. Se adauga laptele
Ingrediente: 1,2 kg cartofi, 8 catei de usturoi, 1 legatura de marar, sare Preparare: Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata cat sunt calzi inca, se taie rondele, se pun intr-o salatiera, se adauga mararul tocat marunt, se stropeste cu mujdei de usturoi si se amesteca bine. Se cartofii sa se patrunda
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 300 g zahar, 100 g ciocolata, 200 g faina Crema: 200 g nuci, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 galbenusuri, 25 ml coniac, 200 g unt, lamaie Preparare: Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
Ingrediente: 2 conserve ton bucati, 4 oua fierte, 2 grapfruit mari, sare, 1 galbenus ulei, o lingura de mustar pentru maioneza Preparare: Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton bucati, nu maruntit) si grapfruiturile curatate si maruntite. Se amesteca bine.