1 varza
6 felii de sunculita
1 ceasca de ceapa tocata
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia
2 cesti de smantana
1/2 lingurita de seminte de chimen
Indeparteaza frunzele exterioare si, mai apoi, mijlocul verzei taind-o pe jumatate si scotand cu cutitul partea acea alba si tare din centru fiecarei jumatati. Apoi pune fiecare jumatate pe tocator cu partea plata in jos, taie-le „felii” si apoi taie-le inca o data acolo unde se unesc.
Incalzeste cuptorul cu flacara la mediu spre mare si, in timpul acesta, pune feliile de sunculita intr-o tigaie mare si pune-o si pe ea la foc mediu. Lasa sunculita pe foc pana cand devine crocanta, iar apoi scoate-o pe niste prosoape de hartie ca sa se scurga bine. Grasimea rezultata las-o in tigaie. Pune varza taiata in tigaie, impreuna cu sarea si boiaua.
Amesteca pe masura ce se rumeneste (ca sa se faca uniform) pana cand varza s-a inmuiat putin, dar este inca destul de ferma (cam 5-7 minute). Varza se muta intr-o tava unsa cu grasime si toarna smantana deasupra. Lasa varza pe foc pana cand smantana s-a lasat bine (nu mai mult de 20 de minute), iar apoi scoate-o din cuptor, presara chimenul deasupra si pune feliutele crocante de sunculita peste ea.