Varza sote

Ingrediente:

1 varza
6 felii de sunculita
1 ceasca de ceapa tocata
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia
2 cesti de smantana
1/2 lingurita de seminte de chimen

Preparare:

Indeparteaza frunzele exterioare si, mai apoi, mijlocul verzei taind-o pe jumatate si scotand cu cutitul partea acea alba si tare din centru fiecarei jumatati. Apoi pune fiecare jumatate pe tocator cu partea plata in jos, taie-le „felii” si apoi taie-le inca o data acolo unde se unesc.

Incalzeste cuptorul cu flacara la mediu spre mare si, in timpul acesta, pune feliile de sunculita intr-o tigaie mare si pune-o si pe ea la foc mediu. Lasa sunculita pe foc pana cand devine crocanta, iar apoi scoate-o pe niste prosoape de hartie ca sa se scurga bine. Grasimea rezultata las-o in tigaie. Pune varza taiata in tigaie, impreuna cu sarea si boiaua.

Amesteca pe masura ce se rumeneste (ca sa se faca uniform) pana cand varza s-a inmuiat putin, dar este inca destul de ferma (cam 5-7 minute). Varza se muta intr-o tava unsa cu grasime si toarna smantana deasupra. Lasa varza pe foc pana cand smantana s-a lasat bine (nu mai mult de 20 de minute), iar apoi scoate-o din cuptor, presara chimenul deasupra si pune feliutele crocante de sunculita peste ea.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Preparate de baza
Buton