1 lingura de ulei de masline
1 ceapa de marime media, tocata
1 lingura de faina alba
1 lingurita de sare
3 cesti de lapte degresat (sau cu 1% grasime, sau lapte de soia)
2 linguri de amidon de porumb
1 1/2 cesti de branza Cheddar cu continut redus de grasime, data pe razatoare
3 cesti de broccoli, taiat in bucatele (sau flori de broccoli desfacute)
Incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu si apoi adauga ceapa. Las-o sa se caleasca o vreme, apoi adauga faina si sarea si amesteca bine, continuu, pana cand ceapa s-a inmuiat (cam 2 minute). Amesteca laptele si amidonul de porumb intr-un castron cu un tel pana cand se omogenizeaza si apoi toarna treptat peste ceapa. Lasa la foc vreo 5-6 minute, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Apoi amesteca si branza si lasa la foc pana cand s-a topit (cam 3 minute) si apoi adauga broccoli si mai lasa sa fiarba cam inca un minuta pana cand e gata.