2 morcovi,
1 pastarnac,
o radacina de patrunjel,
2 cepe,
telina,
2-3 cartofi,
o mana de fasole verde,
o mana de mazare,
2-3 frunze de varza,
2 ardei grasi,
un dovlecel,
2-3 bucatele conopida,
100g unt,
o lingura faina,
sare, patrunjel verde,
2 l apa
Legumele se curata, se spala si se asaza la foc cu apa si sare. Cand totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat.
Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic. Se serveste cu restul de unt si verdeata tocata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.