Aluat:
un pahar de faina,
o lingura zahar,
2 linguri de unt,
un praf de bicarbonat,
un ou,
1/2 pahar de smantana
Umplutura:
1/2 kg capsuni
Crema:
3 oua intregi,
un pahar zahar,
1/2 pahare de smantana
Capsunile se spala si se lasa la scurs o jumatate de ora intr-o sita. Se pune intr-un vas faina, untul taiat bucatele, zaharul, oul si bicarbonatl desfacut in putina apa. Se amesteca si se subtiaza cu smantana. Se amesteca si se framanta un aluat care se pune in tava pentru cuptor si se intinde, presandu-l cu mana, in asa fel incat sa depaseasca putin marginile tavii.
Se repartizeaza capsunile, egal, deasupra aluatului. Se face crema frecand ouale cu zaharul si smantana si se toarna in tava peste aluat. Se intorc marginile aluatului peste umplutura. Se pune tava in cuptor si se coace la foc moderat timp de 45 de minute.