Ingrediente: -1l lapte -3-4 linguri smantana groasa -2 linguri iaurt natural gras -1 banana Preparare: Laptele se fierbe, apoi se lasa sa se mai tempereze, dupa care turnam in el 2 lg de iaurt cumparat si smantana. Amestecam bine sa se omogenizeze, apoi turnam compozitia obtinuta in vase (borcanele) de iaurt si lasam sa stea
Ingrediente: -1 ciocolata amaruie -3 galbenusuri -4 lg unt -150 g zahar pudra -3 lg cacao (optional) -2 lg nesscafe -alune pisate, maruntite Preparare: Intr-un vas se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Zaharul, galbenusurile si nesscafeul se freaca bine , apoi se incorporeaza in cicolata topita, dupa care se adauga untul si cateva alune pisate
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 2 linguri ulei sau 100 g untura 4 galbenusuri 100 g smantana 20 g drojdie 300 ml lapte jumatate de lingurita de sare 100 g zahar Pentru umplutura: 500 g branza de vaci (sau branza sarata, de oaie, framantata) 2-3 oua 2 linguri zahar cu vanilie coaja de lamaie
Ingrediente: – aluat foietaj – mere – ou batut – zahar – esenta rom – scortisoara – zahar pudra vanilat Preparare: Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri. Apoi se pun la fiert cu zahar (in functie de cat vreti de dulci sa fie), scortisoara,
Ingrediente: – 4 oua – 100 g de zahar fin – 500 ml de lapte – zahar vanilat Preparare: Intr-o cratita se pune zaharul la topit. Se iau apoi formele in care vom pune crema de zahar ars si tapetam cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii formelor, dupa care lasam sa
Ingrediente: – 6 oua, – 150 g zahar, – 150 g faina, – putin ulei, – un varf de cutit de sare, – 2-3 linguri cacao, – stafide, – esente, – praf de copt, – zahar vanilat Preparare: Se incinge cuptorul la 180-200 de grade, apoi ne incepem sa facem de compozitia. Se separa galbenusurile
Ingrediente: 100 g arahide in ciocolata 2 linguri cacao pudra 3 linguri zahar 3 linguri ulei 1 lingura unt faina cat cuprinde (aprox 150 -200g) miezul de la 5-6 nuci macinat 1 lingura de sifon/apa minerala Preparare: Se face un aluat din ingredientele descrise cu exceptia arahidelor in ciocolata care sunt pentru final, si se
Ingrediente: – 5 oua – 5 linguri cu zahar – 5 linguri cu faina – 1 praf de sare – esenta rom – 1 plic zahar vanilinat – o cutie frisca lichida Hulala Preparare: Se bat cu mixerul ouale impreuna cu zaharul si sarea, batem bine de tot pana cand devine foarte groasa compozitia, nu
Ingrediente: – 1 piept de pui dezosat si fara piele – 100 gr. branza de vaci – 100 gr. branza burduf – 1 ou – sare, piper – marar proaspat – ulei (pentru prajit) – 1 paharut vin alb Preparare: Pieptul de pui se spala, se usuca bine cu un servetel, se imparte in doua,
Ingrediente: – mere – fructe din compot (ananas) – coktail de fructe in sirop usor indulcite: pere, piersici, ananas, struguri, cirese – zahar vanilat – un cub de unt – scortisoara – esenta rom – 2 patratele ciocolata – vin rosu dulce Preparare: Merele se spala si se scobesc scotand cotorul si samburii. Fructele taiate marunt,
Ingrediente: rondele de ananas bucatele de banana, mar si piersica cateva patratele de ciocolata amaruie putin unt cateva linguri de lapte Preparare: Se incinge o tigaie gratar curata si se unge cu putin unt. Se aseaza frigaruiele cu cubulete de fructe sau rondelele de ananas. Ananasul trebuie sa fie rondele, nu cubulete si il crestati cu
Ingrediente: mamaliga de o zi putina branza bucatele mici de cabanos 1 ou 1 lingura de faina 1 lingura de susan ulei Preparare: Am facut niste buline in palma si la mijloc am introdus fie bucatele de cabanos, fie de branzica. Le-am dat prin ou batut cu sare si apoi faina si iar ou si
Ingrediente: 1 dovlecel mic, o ceapa mica (sau praz ), o feliuta de ardei gras, 1 morcov, o rosie, 1ou, marar verde, putina sare, apa plata, o lingurita de unt. Preparare: Se spala, se curata legumele, se taie in cubulete mici si apoi se fierb. Oul se fierbe separat 3 minute. Apoi, cand sunt toate
Ingrediente: 2 1/2 cani cu apa 1 cana ulei 1 1/2 cana zahar 3 cani faina 3 linguri de cacao 2 esente cu rom 2 pliculete zahar vanilat 2 pliculete praf de copt 200 gr miez de nuca prajit si zdrobit 2 plicuri de glazura cu preparare la rece 1 frisca Hulala Preparare: Se toarna
Ingrediente: 40 gr gelatina, 5 oua, 400ml lapte, 800 gr smantana, zahar vanilat, esenta vanilie, fructe, 22 linguri zahar pudra Preparare: 40 de grame de gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu apa rece. 5 galbenusuri se freaca cu 5-6 linguri de zahar pudra apoi se pun 400 ml lapte si se pune pe
Ingrediente: 1 macrou afumat maioneza o ceapa ulei lamaie 100 ml otet Preparare: Macroul se curata de piele si oase si se taie in bucatele mici. Ceapa se taie solzisori, se freaca cu sare si apoi se pune in 100 ml de otet si se lasa 15 min. Se pregateste maioneza din 2 galbenusuri crude
Ingrediente: 450 g carne tocata de porc si vita 1 pachet foi de lasagna 500 ml bulion sau sos de rosii 500 ml lapte 500 g mozzarela 5 linguri rase de faina 1 cub de unt (25 g) 2 catei de usturoi 250 ml supa pui sare, piper, rozmarin, nucsoara 3 linguri vin alb Preparare:
Ingrediente: Foi: 300 g faina 80 g margarina 4 galbenusuri 1 lingura amoniac 3 linguri zahar 1 lingura smantana lapte Crema: 6 linguri faina 500 ml lapte 200 g zahar pudra 250 g margarina 3 plicuri zahar vanilat Preparare: Pentru foi: se amesteca faina cu margarina si amoniacul, pana devine de o consistenta nisipoasa, apoi
Ingrediente: 200 g malai un varf cutit de sare 1 lingura smantana 100 g branza de burduf 20 g unt Preparare: Se face o mamaliguta nu foarte vartoasa din apa, malai si sare si putina smantana. Pe o farfurie se aseaza branza de burduf, impreuna cu untul. Dupa ce mamaliga este gata, o asezam peste
Ingrediente: 400 g. piscoturi, 2 plicuri gelatina, 4 oua, 300 gr. zahar, 200 ml lapte, 0,5 l frisca Hulala, 1 compot ananas, 1 portocala, 2 kiwi, 1 esenta vanilie Preparare: Crema: se bat ouale cu 200 gr zahar, 200 ml lapte pe baie de abur. Se lasa apoi la racit. Gelatina, inmuiata dupa instructiunile de