Ingrediente: 500 g ficat de pui, 1 ceapa mare, cimbru, piper, sare, 2 linguri ulei, 30 g unt, patrunjel Preparare: Se spala ficateii in mai multe ape. Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie. Scurgeti ficateii si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca
Ingrediente: un pachet spaghetti sos de rosii 400 ml, sare, piper, cimbru, o lingurita miere de albine, 4 catei usturoi, ulei de masline, 1 ardei iute, 2 rosii. Preparare: Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Pasam rosiile, usturoiul si ardeiul iute
Ingrediente: o ceapa, tocata marunt un fir de praz, taiat rondele 225 ml supa limpede de pui 3 x 175 gr piept de pui 150 ml vin alb sec o frunza de dafin 175 gr ciuperci albe de cultura (champignon) 2 linguri faina o lingura tarhon proaspat,tocat fin sare, piper negru macinat 5 foi de
Ingrediente: 100 g andive 350 g piept de pasare fiert maioneza (preparata din: 1 ou, 150 ml ulei, sare, zeama de lamaie) 3 linguri smantana zeama de la 1 lamaie. Preparare: Se aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin din cotor, se curata, se spala rapid sub
Ingrediente: rosii castraveti masline negre si verzi marar unt cas branza proaspata salam Preparare: Rosiile, salamul, castavetii si casul se taie felii. Branza proaspata se amesteca cu untul si se tavalesc prin marar. Se orneaza cu masline si stegulete.
Ingrediente: 500 g rasol de vaca sau piept de pasare, 400 g cartofi, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 200 g mazare, 1 telina mica, castraveciori si gogosari acri, patrunjel verde, maioneza, masline, albus de ou fiert, mustar. Preparare: Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece.
Ingrediente: 200 g unt 200-250 g faina 50 g zahar sare coaja rasa de lamaie 1 galbenus 2-3 linguri apa rece 1kg mere curatate si taiate cubulete scortisoara zahar suc de lamaie 2 linguri faina vanilie Preparare: Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider
Ingrediente: 4 oua 7-8 linguri de zahar 500 g branza Mascarpone 3 ceasti cafea 100 ml vin rosu sau coniac 400 g piscoturi cacao pentru ornat esenta de rom Preparare: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul. Intr-un
Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 150 ml lapte cald 70 g zahar 2 oua 30 ml ulei un praf de sara vanilie (1 pliculet) coaja rasa de la o lamaie Preparare: Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, uleiul si coaja de lamaie. Acestea
Ingrediente: 1 blat de tarta 200 ml frisca lichida 2 kiwi mari 4 jumatati de piersica din compot 1/2 banana 1 pliculet de gel pentru tort 100 ml apa sau 100 ml zeama din compot(la alegere) Preparare: Se aseaza blatul pe o farfurie lata, se bate frisca lichida cu mixerul pana se intareste (eu am
Ingrediente: Blat: 10 oua, 12 linguri zahar, 10 linguri faina, 2 pliculete zahar vanilat coaja de lamaie. Sirop: zeama de la un compot Umplutura: frisca sau umplutura facuta din praf de ciocolata din comert, frisca Hulala la cutie Preparare: Cele 10 oua le scoti cu 15 minute inainte din frigider si le tii la temperatura
Ingrediente: Blatul: 10 oua 10 linguri faina 10 linguri zahar 10 linguri ulei arome (rom, zahar vanilat) fructe frisca Crema: 1 plic crema vanilie 200 ml lapte 200 gr zahar Preparare: Blatul: se bat albusuriel spuma, se adauga zaharul si aromele; separat se amesteca galbenususrile cu uleiul si se toarna peste compozitia cu albusurile; la
Ingrediente: 1 cozonac gata facut, 1 plic budinca de ciocolata, 1 plic budinca de vanilie, 800 ml lapte, 200 ml frisca, 2 rodii, zahar pudra pentru ornat Preparare: Prepari cele 2 budinci in vase separate, dupa instructiunile de pe plic, folosind pentru fiecare cate 400 ml lapte si 100 ml frisca proaspata. Tai cozonacul in
Iti aratam cum sa faci pas cu pas Bounty de casa, din doar 3 ingrediente, Ingrediente pentru Bounty de casa: 200 ml de frisca 200 gr de fulgi de cocos 300 gr ciocolata cu lapte 85 gr zahar 50 gr unt Cum sa faci Bounty de casa Intr-o craticioara punem untul, frisca lichida si zaharul
Ingrediente: 500 g carne tocata, preparata ca pentru chiftele (cu 3 catei de usturoi, 1 ou, verdeata, condimente, sare, piper, 2 felii de franzela inmuiata in apa si stoarse bine) 3 oua fierte tari cascaval ras verdeata o lingura de unt o lingura de pesmet Preparare: Tapetam o tava de chec cu unt si pesmet,
Ingrediente: 2 bucati mari de piept de pui 3 oua 2 cani de fulgi de porumb aurii 2 linguri de amidon Pentru marinarea carnii: o cana de lapte 2 linguri de praf de usturoi 2 linguri de chilli iute o lingura de paprika o lingura de piper Preparare: In primul rand, amestecati toate ingredientele pentru
Ingrediente: 2 piepturi de pui o cana de lapte o cana de pesmet sau fulgi de porumb maruntiti o jumatate de cana de parmezan ras o jumatate de cana de faina 1 ou Preparare: Se taie puiul in bucatele patratoase sau dreptunghiulare, potrivite pentru Chicken Nuggets. Se bate oul impreuna cu laptele, se condimenteaza dupa
Ingrediente: 12 bucati caneloni 250 gr ricotta 500 gr spanac congelat 500 ml rosii decojite in bulion o ceapa mica 3 catei de usturoi oregano mozarella sare, piper, nucsoara Preparare: Curatam si tocam ceapa si usturoiul si le calim in ulei de masline. Cand sunt deja translucide, punem si spanacul decongelat si le calim impreuna.
Ingrediente: unt 100 g faina 125 g jumatate de lingurita cu sare 4 oua apa 125 ml Crema de ciocolata: o cana cu lapte rece trei linguri de zahar doua linguri de cacao o lingura de faina esenta rom unt 50 g frisca batuta 300 ml Glazura: patru linguri cacao, 6 linguri de apa Preparare:
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 10 oua maoineza Preparare: Se pun la fiert ouale, la fel se face si cu pieptul de pui. Dupa ce sunt fierte se scot si se lasa un pic la racit. Ouale se decojesc si se taie cu mare atentie pe jumatate. Galbenusurile se opresc intrun bol. Pieptul de