1 morcov
1 ceapa galbena
1 praz
1 tulpina telina
1 cartof mare
2 rosii decojite
1 dovlecel
1/4 varza mica (cca 150 gr)
o mana de paste de orice fel
50 ml ulei masline
patrunjel verde
sare, piper
Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc la foc mic legumele de mai sus pana se inmoaie ceapa. Se acopera totul cu 2 cani de apa, adaugam rosiile taiate cubulete, 1 lingurita de sare, piper si lasam sa fiarba cu capac, tot la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
Se taie dovlecelul cubulete la fel ca si celelalte legume. Se taie varza fideluta fina. Se adauga restul legumelor (dovlecelul, varza), inca 2 1/2 cani de apa (cat sa fie acoperite toate legumele), sare dupa gust (eu am mai pus 1 1/2 lingurite rase sare) si se continua fierberea inca 30 minute, tot cu capac, tot la foc mic. In ultimele 5 minute adaugati taieteii. La sfarsit se adauga patrunjel tocat si acoperim cu capacul. Se serveste calda.