5 mere
10 castane
5 nuci
3 oua
aproximativ 200 g faina
4 linguri zahar
1/2 pachet zahar pudra cu aroma vanilie Dr Otker
50 g unt
2 ciocolate Milka caramel
1 cutie cmrea de brazna cu smantna Almette
3 linguri smanatana
150 ml suc de mere verzi
1 plic gelatina transparenta
1 praf de copt Dr Otker
Se curata metele de coaja si de cotor. Se aseaza intr-un vas de sufleu uns cu putin unt. Se umplu la mijloc cu miez de castane coapte si cu miez de nuci. Se face un aluat din oua batute, zahar, unt si la final faina cu praful de copt.Se toarna peste mere.Sec da la cuptor sa se rumeneasca, apoi se scoate sa se raceasca si se rastoarna.
Se curata vasul si se tapeteaza cu folie alimentara. Se aseaza din nou prajitura. Se face o crema alba din crema Almette, smsnatana batuta cu zahar si se amesteca amandoua. preparam gelatina verde din sucul de mere verzi si plicul de gelatina, inmuiem gelatina 10 minute in cateva linguri de lichid apoi o punem la bain marie in restul de suc si lasam sa dea un clocot apa de sub vas.
Apoi o luam si o bagam la rece (eu am bagat-o direct la congelator intr-un castron de plastic.) Apoi cu ustensila de scos cotorul marului am decupat tubulete din gelatina formata. Am adaugat bulinute in crema albsa. Am asezat aceasta crema peste blatul cu mere, nuci si castane. Apoi deasupra am turnat ciocolata cu caramel topita la bain-marie cu putin unt si lapte. Dam iar la rece macar vreo 2 ore si apoi servim.