Ingrediente: 2 capatani de varza, 750 g carne tocata de porc, o cana de orez, 2 cepe mari, o cana de suc de rosii, sare, piper, cimbru, marar, ulei Preparare: Varza o oparim in apa cu putina sare si otet, iar pentru a desprinde cu usurinta frunzele in care vom inveli sarmalele vom scobi in
Ingrediente: 2 dovlecei, 3 linguri de unt, 3 linguri de faina, 3 oua, telemea rasa, o ceasca de lapte, 4 linguri de smantana, 3 catei de usturoi, sare, piper, marar, pesmet Preparare: Dovleceii se fierb intregi, cand se racesc ii dam pe razatoare si ii scurgem de apa. Separat, se pregateste un sos sos Bechamel
Ingrediente: 5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat Crema: un plic de crema de ciocolata Dr. Oetker, 250 ml lapte, 50 g zahar. Preparare: Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu zahar, pana se fac o crema alba, se adauga faina, sare, zahar vanilat. Albusurile se bat spuma si
Ingrediente: 1 varza mare 1 ceapa mare 400 gr sunca afumata ulei sare, piper boia dulce foi de dafin cimbru Preparare: Varza se toaca marunt, o presaram cu sare si o lasam aproximativ 30 minute. Tocam ceapa si o punem la calit. Taiem sunculita afumata fasii sau cum dorim si o adaugam peste cepa calita
Ingrediente: cotlet de porc, pulpe de pui, cartofi noi, sare, piper, oregano, vegeta, ulei. Preparare: Cotletul de porc si pulpele de pui se spala, se condimenteaza si se prajesc in ulei. Eu adaug si putina apa pentru ca friptura sa ramana moale. Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare, iar
Ingrediente: 5 fire de ceapa verde, 1 ardei, 1 rosie, 400 g pulpa de porc, ulei, melcisori, bulion, 2 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel verde si marar. Preparare: Pulpa se spala si se taie in cuburi. Melcisorii ii punem la fiert in apa cu sare si cand sunt gata ii scurgem de apa si
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 ou, 3 cartofi, sare, piper, 2 linguri faina, 3 catei de usturoi, ulei pentru prajit, patrunjel, oregano Preparare: Dovleceii se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare intr-un castron si se presara cu sare. Se lasa sa stea o ora pentru a lasa apa dupa care se storc bine. Cartofii
Ingrediente: 1 kg fasole boabe, o ceapa mare, sare, ulei, 3 bucati de carnat, cimbru, boia dulce Preparare: Fasolea se lasa la inmuiat in apa calduta, cateva ore, eu o las de seara pana dimineata. Apoi, se fierbe in multa apa. Dupa ce a fiert, se scurge bine de apa si se piseaza cu blenderul.
Ingrediente: 150 g faina 100 g unt 50 g zahar fin 1 ou sare fructe (piersici din compot, kiwi, portocale, etc.) 1 pliculet de crema de vanilie frisca Hulala 250 ml lapte 2-3 lg zahar pudra Preparare: Se face un aluat din faina, unt, zahar fin, ou si sare. Se unge o forma de copt
Ingrediente: Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 plic praf de copt, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 1 lamaie mica, 50 grame stafide, 1 lingura ulei Sirop: 2 cutii compot de ananas Crema: frisca Hulala fructe (2 portocale, 2 banane, 1 grapefruit, 3 kiwi, ananas din compot)
Ingrediente: 150 g carnat afumat, 700-800 g cartofi, o ceapa mare, un ardei gras, ulei pentru prajit, boia dulce, piper, patrunjel, marar, sare. Preparare: Ceapa, taiata marunt, se caleste in ulei, se pune apoi, un varf de lingurita cu boia dulce de ardei, ardeiul taiat cuburi, se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga
Ingrediente: merluciu, felii de lamaie, sare, piper, ierburi aromate, lamaie, un strop de ulei, folie de aluminiu Preparare: Asezam pestele pe folie de aluminiu, il condimentam cu piper, sare, ierburi aromate, se pun felioare de lamaie, un strop de ulei. Se impacheteaza folia de aluminiu si asezam in cuptor. Pestele astfel preparat se serveste cu
Ingrediente: pesmet, macaroane, zahar, zahar vanilat, ulei Preparare: Se fierb pastele si se dau prin jet de apa rece. Intr-o tigaie se pune ulei si cand este incins se toarna pesmetul. Se amesteca incontinuu si se lasa sa se rumeneasca putin, apoi se toarna pastele si se amesteca bine. Se pun in farfurie si
Ingrediente: Pentru blat: -4 oua -100 g zahar -160 g faina Pentru insiropat blatul: -apa cu zahar -esenta rom -coaja rasa de portocala Pentru primul strat: -2-3 mere -scortisoara -zahar -unt -dulceata Pentru al 2 lea strat: -pudding de capsuni -500 ml lapte -2-3 linguri zahar Pentru al 3 lea strat: -1 albus de ou
Ingrediente: fructe proaspete sau/si din compot: portocale, banane, kiwi, mango, para, mar, ananas (sau orice alta combinatie de fructe, dupa preferinte) cocktail de fructe in sirop usor indulcite: pere, piersici, ananas,struguri, cirese frisca Hulala pentru decor Preparare: Toate fructele le-am taiat cubulete mici, apoi le-am amestecat si am pus si sucul de la cocktail-ul de
Ingrediente: piept de pui, sare, piper, ierburi italiene, un strop de ulei, folie de aluminiu Preparare: Asezam pieptul de pui pe folie de aluminiu, il condimentam cu piper, sare, ierburi aromate si un strop de ulei. Se impacheteaza folia de aluminiu si asezam in cuptor. Pieptul de pui astfel preparat se serveste cu cartofi piure.
Ingrediente: Pentru chiftele: 1/2 kg carne de porc, 2 cartofi, 1 ou, sare, piper, patrunjel, marar, 5 catei de usturoi. Pentru sos: 500 ml sos de rosii, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 2 linguri faina, sare, piper, 1 lingura de miere. Preparare: Carnea se toaca si se amesteca cu cartofii curatati de coaja, dati
Ingrediente: 3 pere 200 ml vin rosu, dulce 2 linguri de miere 1 lingura de zahar scortisoara, cuisoare o mana de stafide Preparare: Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara cuisoare si stafidele. Cand incepe sa fiarba, introducem perele si le lasam pe foc 15 minute, intorcandu-le
Ingrediente: merluciu, sare, piper, ierburi aromate, un strop de ulei, usturoi, 1 rosie feliata, 1/4 vanata, 1 ardei gras, folie de aluminiu. Preparare: Asezam pestele pe folie de aluminiu, il condimentam cu piper, sare, ierburi aromate. Se pun felioare de rosie, usturoiul pisat, ardeiul si vanata taiate bastonase, un strop de ulei. Se impacheteaza folia
Ingrediente: 400 g cartofi 100 g faina 7 linguri de zahar 14 prune ulei o farfurie de pesmet Preparare: Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete. Dupa ce s-au fiert se piseaza asemeni piureului. Cand s-au racit se amesteca cu faina, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Coca va