Ingrediente: 5 cartofi potriviti 50 g margarina 100 g cascaval vegetal 2 salate verzi 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de ridichi cimbru si maghiran sare si piper dupa gust ulei , otet (pentru salata) Preparare: Se spala cartofii in coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert
Ingrediente: 150 g faina 600 g mere 6 oua 150 g unt 150 g zahar 1 praf de copt 2 pliculete zahar vanilat coaja de la o lamaie pesmet Preparare: Merele se curata si se trec prin razatoare. Apoi se amesteca cu restul ingredietelor (in afara de pesmet). Compozitia se va turna intr-o tava unsa
Ingrediente: 5 oua 1 cutie mica pate de ficat 2-3 felii sunca de Praga 3-4 linguri de maioneza facuta in casa 2 castraveti acri bulgaresti o jumatate legatura marar 2 rosii mari cateva frunze de salata Preparare: Ouale se fierb tare, se lasa in apa rece si apoi se curata de coaja. Oul se
Ingrediente: 1 kg praz 2 cepe 2 morcovi masline fara samburi ulei rosii in bulion sau pasta de tomate verdeata Preparare: Se caleste ceapa si apoi se adauga morcovul. Eu pun pt ca imi place ca mancarea sa fie cat mai colorata. Se pune apa la fiert, apoi se adauga ceapa calita, morcovul si prajul
Ingrediente: 1 kg faina jumate de pachetel drojdie 500 ml lapte amestecat cu apa (sa fie cald) 4 linguri de ulei 400 gr branza de dulce de vaca 4 oua zahar vanilat 2-3 linguri de zahar Preparare: Faina se pune intr-un vas mai mare, in mijloc se zdobeste drojdia, apoi se toarna cate putin din
Ingrediente: 2 bucati salata verde (creata sau normala) 3 legaturi de ridichii 2 legaturi ceapa verde 2-3 castraveti 3-4 rosii (pentru un aspect mai interesant puteti folosi rosii cherry – galbene si rosii) cateva feliute de branza de vaci 100 gr masline verzi 3-4 felii de sunca de Praga 2 oua fierte Pentru dressing: ulei
Ingrediente: Blat: 2 cani mere rase 2 cani zahar 2 cani faina 3 oua 1 lingurita bicarbonat alimentar 2 linguri lapte Glazura: 1/2 pachet unt 10 linguri lapte 10 linguri zahar 2 linguri cacao Preparare: Se rad merele fara coaja, se amesteca cu zaharul, faina, galbenusurile, lapte si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Ingrediente: 500 g burta de vita franjuri; 1 ceapa mare; 1 bucata mare de radacina de telina; 1 bucata mare de radacina de pastarnac; 1 bucata mare de radacina de patrunjel; 1 morcov mare; 1 capatana de usturoi; ulei; sare, cimbru; smanatana cam 300 g; c ateva linguri de otet; 1 galbenus de ou; 1
Ingrediente: 350 branza de burduf sau branza sarata; 130 g unt sau crema de unt; 1legatura marar verde; cateva fire arpagic, 1felie de ardei rosu Preparare: Se amesteca intr-un castron ingredientele, branza faramitata si untul dat pe razatoare, se toaca marunt mararul si arpagicul si se adauga si ele. Apoi se formeaza bilute mai mari
Ingrediente: 600 gr carnati de bere 1 pachet mare de aluat din comert Preparare: Se ia cate o foaie de aluat si se taie pe lung, in mod egal. Apoi fiecare fasie rezultata, se taie la randul ei in patratele cat sa acopere carnaciorul. Se ia cate un patratel de aluat si se pune
Ingrediente: 500 gr de branza grasa de vaca, 3 oua un varf de cutit de sare un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie 500 gr faina o fiola de vanilie Preparare: Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia si bicarbonatul, apoi se incorporeaza
Ingrediente: 2 bucati de file de peste Pangasius 2 cartofi mici 1 morcov 3 buchetele de broccoli 1 ardei gras mic 1 lingurita unt sare Preparare: Pestele se fierbe cu putina sare si unt. Legumele la fel, se curata si se fierb si ele cu putina sare si unt. Dupa ce sunt gata, pestele se
Ingrediente: 5 oua 1 legatura marar sare piper o rosie pentru decor Preparare: Ouale se bat, se sareaza, apoi se amesteca cu mararul tocat marunt si se prajeste intr-o tigaie de teflon. Se serveste imediat. Pofta mare!
Ingrediente: Pentru aluat: 150 gr faina, 40 gr amidon, 2 linguri de cacao, 1/2 lingurita praf de copt, un varf de sare, 125 gr unt, 2 galbenusuri, 80 gr zahar. Pentru decorare: 150 gr ciocolata 4-5 linguri de zahar. Preparare: Se amesteca faina cu amidonul, sarea, cacao, praful de copt, galbenusurile, zaharul si untul moale
Ingrediente: 4 oua; 250 gr. zahar; 250 ml. ulei; 450 gr. faina; o fiola esenta de vanilie; stafide si/sau ciocolata pentru ornat. Preparare: Se sparg ouale si se amesteca bine cu zaharul; se adauga uleiul putin cate putin. Apoi se pune faina in ploaie si se amesteca cu o lingura. La sfarsit se adauga esenta
Ingrediente: un blat de tort din comert 1 banana 1 portocala 1 cutie cocktail fructe frisca 1 pachet crema de vanilie 2 pachete crema de ciocolata 200 gr branza dulce de vaca bomboane colorate pentru decor Preparare: Blatul se desparte in 3 si se insiropeaza cu sucul de la cocktailul de fructe. Pe fiecare foaie
Ingrediente: un pachet legume chinezesti 100 g boabe de porumb 500 g creveti 200 g carpaccio de somon 250 ml vin alb 6 castraveti verzi doi catei de usturoi smantana boia curry ulei de masline sare, piper marar sfecla rosie otet balsamic Preparare: Castravetii se curata de coaja, se taie in felii subtiri, se amesteca
Ingrediente: un piept mare de pui; o punga mica de fulgi de porumb aurii; condimente: sare, piper alb, curry, Knorr afumatura cu usturoi si praf de usturoi; 3 oua; 1 cana de lapte. Preparare: Se marineaza carnea de pui taiata fasii lungi intr-un castron nemetalic cu o cana de lapte si condimentele. Lasati un pic
Ingrediente: Blat de cacao: 1 cana zahar, 1 cana ulei, 1 cana apa, 1 plic praf de copt sau amoniac, esente de care vreti, cacao, faina cat cuprinde Blat de mere: 150 gr zahar, 400 ml apa, 100 ml ulei, 50-100 gr nuci macinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac, faina cat cuprinde.
Ingrediente: 250 gr faina 250 gr branza rasa 250 gr margarina (unt) Preparare: Se amesteca ingredientele. Se intinde foaia de aluat, se taie cu forma de saleuri si se dau la cuptor pana se rumenesc. Mod de servire: Se servesc reci, alaturi de un ceai sau un suc.