500 g burta de vita franjuri;
1 ceapa mare;
1 bucata mare de radacina de telina;
1 bucata mare de radacina de pastarnac;
1 bucata mare de radacina de patrunjel;
1 morcov mare;
1 capatana de usturoi; ulei;
sare, cimbru;
smanatana cam 300 g; c
ateva linguri de otet;
1 galbenus de ou;
1 os de vita
Se pune la fiert osul de vita, se ia spuma, apoi se adauga in apa de fiert legumele intregi. Dupa vreo 40 minute se scot legumele si se adauga burta de vita franjurata si curatata. Se lasa la fiert inca o jumatate de ora. Se face un amestec de usturoi zdrobit cu cateva linguri de otet, sare si piper si se adauga in ciorba.
La sfarsit, se adauga un amestec de smantana cu galbenus de ou, mestecandu-se incet incet sa nu se coaguleze. Se serveste cu o frunzulita de telina sau patrnjel verde in mijloc. Dupa plac, unii pot pune alaturi si o crema de hrean sau un ardei iute.