Ingrediente: 700 g ciuperci, 100 ml ulei, 1 ceapa, usturoi, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, o cutie de smantana, sare, piper, verdeata Preparare: Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri. Se toaca ceapa si se caleste intr-un vas cu 100 ml ulei, se adauga ciupercile, dupa care se acopera vasul si se
Ingrediente: 2 cartofi mari 1/2 fruct de avocado foarte bine copt 1/2 cescuta lapte Preparare: Cartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se paseaza cu blenderul. Se adauga si avocado curatat de coaja si se paseaza pana devin o pasta. Se adauga lapticul. Avocado are un
Prajitura de post cu miere si nuci este un deset usor de preparat perfect pentru pedioada din post in care ai pofta de ceva bun si dulce, dar sanatos in acelasi timp. Ingrediente: Blat: 600 g faina, 4 linguri miere de albine 3 linguri margarina 3 linguri ulei apa minerala (aprox. jumatate de cana) Crema:
Ingrediente: 8 oua 8 linguri de ulei faina (o cana si jumatate) sau cat cuprinde o jumatate de cana de zahar un pliculet de praf de copt 2-3 pliculete de zahar vanilat cacao stafide sau nuci zahar pudra Preparare: Separi albusul de galbenus. Albusul il bati spuma (cand intorci vasul cu fundul in jos nu
Ingrediente: Blatul: 200 g zahar 250 g faina 2 linguri miere 1 ou 1 lingurita praf de copt zeama de lamaie sau hellas 3 linguri ulei 100 g lapte 1 praf de sare ulei si faina pentru tapetat tava Crema: 1 pachet de unt sau margarina 250 g zahar 100 g lapte 50 g cacao
Ingrediente: 500 gr piept de pui dezosat 500 gr ficat de pui 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 7 oua sare, piper Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert. Ficatul se caleste un pic in ulei, dupa care se taie un cubulete mici. Dupa ce s-a fiert pieptul de
Ingrediente: file de peste (cod), sare, piper, ulei, lamaie Preparare: Pestele se spala, se presara cu sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei. Se prajeste in ulei la foc rapid si se serveste cu felii de lamaie.
Ingrediente: 1 jumatate de ananas taiat in cubulete, 2 banane nu prea coapte, 1 portocala, 1 para, 1 lingurita rom, 2 lingurite alcool rafinat, 50 gr. unt, 50 gr. zahar pudra, 150 ml. apa. Preparare: Bananele se curata, se taie in lung, apoi in jumatate. Intr-o tigale se prajesc in unt fructele. Se toarna deasupra
Ingrediente: o bagheta de paine 250 g sunca de Praga sau orice alt mezel 250 g cascaval jumatate ardei rosu jumatate ardei galben masline negre fara samburi smantana Preparare: Se taie sunca, cascavalul, ardeiul si maslinele cubulete mici. Bagheta se taie pe o singura parte pe lungime si se scoate miezul de paine, apoi se
Ingrediente: Pentru 6 portii: 9 oua, 500 g ficatei de pui, 75 ml de vin rosu, 100 g smantana, 30 g faina, 150 g margarina, 1 lingurita mirodenii pentru carnati, piper, sare. Preparare: Ficatul se curata si se spala si se inabusa in 3 linguri de margarina, apa, sare, piper, mirodenii. Cand este gata se
Ingrediente: 1 foaie aluat congelat pentru placinta; 300 g carne tocata de vita sau porc; 150 g cascaval; pasta de rosii; 1 ceapa mare; 1 ou; condimente: piper, curry; sare Preparare: Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga carnea tocata, apoi pasta de rosii si condimentele. Se lasa sa se raceasca putin, timp in care
Ingrediente: 3 teline mijlocii, 1 ceapa mica, 1 cutie ciuperci, 1 lingura smantana, 1 sfert de lamaie patrunjel, sare, piper. Preparare: Telina bine curatata se taie in bucati ca feliile de portocala, apoi se fierb pe jumatate. Intr-o cratita se rumeneste ceapa, se pun ciupercile si se inabusa bine. Se presara faina, se adauga putina
Ingrediente: 3 cartofi 1 lingura unt 100 ml lapte 1/2 ardei gras patrunjel 1 ou 1 lingura faina sare Preparare: Cartofii spalati se fier in coaja cu un praf de sare, dupa care se zdrobesc cu furculita, se adauga areiul gras taiat cuburi, verdeata, oul si faina. Cu palmele unse cu ulei se modeleaza chiftelutele.
Ingrediente: 2 rosii mari si coapte 2 ardei rosii grasi 1 ardei iute 2 catei de usturoi 1 legatura coriandru 1 lingura otet balsamic seminte de marar 4 linguri ulei de masline sare si piper. Preparare: Curata ardeii de seminte, atat cei grasi cat si cel iute. Introdu ingredientele intr-un blender, amesteca-le iar la final
Ingrediente: 4 felii piept pui dezosat 2 carnati afumati 2 portocale condimente de pui patrunjel uscat usturoi ulei sare, piper Preparare: Se portioneaza 4 felii de piept de pui dezosat. Din loc in loc vom cresta carnea pentru a introduce ustoroiul. Pentru a ascunde crestaturile le vom presara cu patrunjel uscat. Se condimenteaza dupa gust,
Ingrediente: 5 rosii o cutie ciuperci 6-7 linguri maioneza 2 catei de usturoi 1 castravete murat sare, piper Preparare: Rosiile se spala si se scobesc de miez. Ciupercile se amesteca cu maioneza, castravetele murat taiat marunt si usturoiul. Se condimenteaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple fiecare rosie. Se fac si tortitele, tot din
Ingrediente: 5 oua 15 boabe piper 2 frunze de salata 1 morcov ardei rosu Preparare: Se fierb ouale si se curata de coaja. Se taie un capacel din partea de jos a fiecarui ou din care se fac cate 2 urechiuse, care se prind de ou cu scobitori. Se pun ochisorii si nasucul din piper
Ingrediente: 2 portocale potrivite 1/2 pachet cacao 200 gr zahar 150 gr nuca maruntita 7 oua Preparare: Portocalele se spala, se dau prin razatoare cu tot cu coaja, se adauga nuca, zaharul, cacao si galbenusurile de ou, se amesteca pana la omogenizare. Albusirile se bat spuma si se adauga amestecand continuu. Se tapiteaza forma cu
Ingrediente: 1 mandarina, 1 galbenus de ou, 1 lingurita apa, 1 lingurita zahar. Preparare: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o tava. Intr-un castron bateti galbenusul cu apa timp de 2 minute. Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur imprejurul fructelor. Se dau la cuptor pentru 10 minute la foc mic.
Ingrediente: 80 gr miere, 50 gr lapte, 200 gr branza de vaci dulce, 250 gr fructe proaspete, 50 gr stafide. Preparare: Cu ajutorul mixerului batem bine laptele, mierea si branza dulce. Adaugam stafidele si fructele de sezon spalate bine, alese de samburi si scurse bine. Crema obtinuta se pune in castronele, se orneaza cu frisca